image

WADA verdenkt Russische hackers van aanvallen

maandag 5 september 2016, 10:05 door Redactie, 3 reacties

Het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) is de afgelopen drie weken dagelijks het doelwit van aanvallen geweest, die volgens de organisatie zeer waarschijnlijk door Russische hackers zijn uitgevoerd, maar Rusland ontkent alle betrokkenheid en zegt dat het om ongegronde beschuldigingen gaat.

In een interview met de Noorse omroep NRK stelt algemeen directeur van het WADA Olivier Niggli dat de organisatie de afgelopen drie weken dagelijks wordt aangevallen, wat zeer vervelend is. "We hebben sterke vermoedens dat de hackers uit Rusland komen." Om wat voor aanvallen het precies gaat laat Niggli niet weten. Wel waarschuwde het WADA onlangs voor phishingaanvallen en maakte bekend dat het WADA-account van de Russische klokkenluidster Yuliya Stepanova, die dopingmisbruik door Russische atleten openbaarde, was gehackt.

Via het account konden de aanvallers inloggen op het systeem dat atleten gebruiken om aan te geven waar ze zich bevinden, zodat ze beschikbaar voor dopingcontroles zijn. Op deze manier zou de schuilplaats van Stepanova mogelijk kunnen worden achterhaald. In een verklaring aan NRK stellen de Russische autoriteiten dat het om ongegronde beschuldigingen gaat en Rusland niets met de dataproblemen van het WADA te maken heeft. Ook hekelen de Russische autoriteiten de media die de beschuldigingen zonder enige kritiek overnemen.

Reacties (3)
05-09-2016, 10:21 door Anoniem
Dagelijks het doelwit van aanvallen. Dit klinkt niet erg onderbouwd, noch geloofwaardig.
En dan ook de conclusie, waarschijnlijk vanuit Rusland. Ook op niets gebasseerd.
05-09-2016, 15:11 door Anoniem
Dagelijks het doelwit van aanvallen
wil iemand de vergelijking met zijn eigen publieke IP adres eens maken, dan hoef ik mijn sarcasme niet te laten horen.
05-09-2016, 16:21 door Anoniem
Door Anoniem: Dagelijks het doelwit van aanvallen. Dit klinkt niet erg onderbouwd, noch geloofwaardig.
En dan ook de conclusie, waarschijnlijk vanuit Rusland. Ook op niets gebasseerd.

Ik denk dat het voor een deel gaat om DDoSen .

En gegeven WADA als doel zou dat ook best kunnen, evengoed als dat de bron boze russen zijn . Dwz: geen staatshackers maar gewoon hackers/scriptkiddies uit Rusland die boos zijn op WADA.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.