image

VS waarschuwt voor ransomware-aanvallen op ziekenhuizen

dinsdag 6 september 2016, 11:13 door Redactie, 1 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security heeft een waarschuwing afgegeven voor een toename van het aantal ransomware-aanvallen op ziekenhuizen en zorgverleners. In de eerste vier maanden van dit jaar werden minstens 16 ziekenhuizen in de Verenigde Staten door ransomware getroffen.

"De gezondheidszorgsector is een aantrekkelijk doelwit voor hackers vanwege de gevoelige aard van patiëntgegevens in hun systemen. De belangen in de gezondheidszorg zijn erg groot, omdat elke verstoring grote gevolgen voor patiënten kan hebben. Daarom is deze sector een ideaal doelwit voor ransomware, en zullen deze aanvallen waarschijnlijk blijven doorgaan, waarbij werknemers geen toegang tot belangrijke documenten en patiëntgegevens hebben wat het aanbieden van belangrijke diensten kan verstoren, wat een risico voor de openbare veiligheid is", aldus de waarschuwing (pdf) die Public Intelligence openbaar maakte.

Volgens het ministerie kan het trainen en onderwijzen van eindgebruikers over cybersecurity dreigingen zoals ransomware voorkomen. Verder wordt geadviseerd om regelmatig back-ups te maken en te testen, applicatie-whitelisting toe te passen, alle software up-to-date te houden, een virusscanner te installeren en alle internetdownloads te scannen, rechten van gebruikers te beperken, macro's in e-mailbijlagen niet in te schakelen, geen links in ongevraagde e-mails te openen en "best practices" tijdens het internetten te gebruiken.

Reacties (1)
06-09-2016, 14:33 door [Account Verwijderd]
De doodstraf is inhumaan, maar de zwijnen die ziekenhuizen met Ransomware bestoken zijn... niet humaan.
Suggesties mijnerzijds laat ik over aan de verbeelding.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.