image

Automatische updates voor beveiligde chat-app Tor Messenger

donderdag 8 september 2016, 10:10 door Redactie, 3 reacties

Er is een nieuwe versie van de beveiligde chat-app Tor Messenger verschenen die een automatische updatefunctie aan de software toevoegt. Tor Messenger is een programma om beveiligd via het Tor-netwerk te chatten. Het ondersteunt verschillende chatnetwerken, zoals Jabber (XMPP), IRC, Google Talk, Twitter.

Gebruikers kunnen zodoende met één programma via meerdere chatnetwerken met elkaar chatten. Daarnaast staat Off-The-Record standaard ingeschakeld. Hierdoor zijn de berichten versleuteld en kunnen gebruikers controleren dat degene met wie ze chatten ook daadwerkelijk de persoon is die hij of zij beweert te zijn. Tor Messenger bevindt zich nog in de testfase.

De nu uitgekomen Tor Messenger 0.2.0b2 beschikt over een automatische updatefunctie. Het programma laat gebruikers weten als er een nieuwe versie beschikbaar is en zal die vervolgens automatisch via het Tor-netwerk downloaden en bij een herstart installeren. Verder zijn de installatiebestanden voor Mac OS X en Windows nu van een digitale handtekening voorzien.

Reacties (3)
08-09-2016, 14:01 door Anoniem
Is het geen jaar geleden dat ze tor messenger nog geupdate hadden? Leuk dan dat ze nu een automatische update in hebben gestoken, want wie zit er nu op een update te wachten als er al een heel jaar geen update meer is verschenen. Is het de schuld van vbulletin dat tor doen denken gezet hebben? Waarschijnlijk... of toeval. Ik wenste echt dat meer mensen xmpp gebruikten. Het lijkt alsof mijn contacten heel graag getracked worden als ik er begin over te praten. Steeds weer krijg ik dezelfde onzin te horen: "ik heb niets te verbergen".
08-09-2016, 18:26 door karma4
Je kan je uitstekend verbergen in een chaos. Met big data geloven ze de naald in een hooiberg te vinden. Maak van die hooiberg een oerwoud en wens ze succes.
Als je zeer opvallend bent als fikkerende spiegel dan ben je zo gevonden. Welke strategie hanteer je?
09-09-2016, 13:37 door Anoniem
Door karma4: Je kan je uitstekend verbergen in een chaos. Met big data geloven ze de naald in een hooiberg te vinden. Maak van die hooiberg een oerwoud en wens ze succes.
Als je zeer opvallend bent als fikkerende spiegel dan ben je zo gevonden. Welke strategie hanteer je?
Dat dagelijkse oerwoud aan reacties maakt eea niet minder onopvallend.
Is eerder als een flikkerende spiegel op een drukke spoorlijn.
Wat is het nut van jouw strategie?
https://www.security.nl/profile?alias=karma4
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.