image

Intel verkoopt meerderheidsbelang in McAfee voor 3,1 miljard

donderdag 8 september 2016, 11:05 door Redactie, 2 reacties

Chipfabrikant Intel heeft een meerderheidsbelang in beveiligingsbedrijf McAfee voor een bedrag van 3,1 miljard dolar aan investeringsbedrijf TPG verkocht, dat een nieuw beveiligingsbedrijf zal beginnen. In 2010 werd McAfee nog voor een bedrag van 7,7 miljard dollar door Intel overgenomen.

51% van de aandelen is nu naar TPG gegaan, terwijl de chipfabrikant 49% in handen houdt. Het nieuwe beveiligingsbedrijf krijgt de naam McAfee. Volgens Intel zorgt het loskoppelen van het bedrijf ervoor dat het verder kan groeien. Om hier verder voor te zorgen zal TPG 1,1 miljard dollar in het beveiligingsbedrijf investeren. McAfee zal worden geleid door Chris Young (pdf), nu nog de algemeen directeur van Intel Security en senior vicepresident van Intel.

Reacties (2)
08-09-2016, 12:31 door Anoniem
Slim van Intel om in ieder geval te cashen op het zinkende schip van McAfee software. Zowel de resultaten in verschillende testen, maar ook mijn persoonlijke ervaringen: bagger geworden.

Markant details: John kan het nu wel vergeten om zijn naam terug te krijgen: http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2469712/john-mcafee-wants-his-name-back-from-intel
08-09-2016, 13:24 door Anoniem
Net een jojo :-)

McAfee - > Network Associates -> McAfee -> Intel -> McAfee
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.