image

Europol start werkgroep tegen witwassen via digitale valuta

dinsdag 13 september 2016, 10:39 door Redactie, 4 reacties

Europol is samen met Interpol en het Basel Institute on Governance een werkgroep gestart die zich gaat richten op witwassen via digitale valuta, zoals bitcoin. Volgens Europol transformeren digitale valuta de criminele onderwereld en kan het worden gebruikt voor witwassen en het financieren van terrorisme.

"Een klein aantal zaken heeft opsporingsdiensten laten zien dat witwassen en het financieren van terrorisme eenvoudig binnen virtuele omgevingen kan plaatsvinden, waar veel anonimiteit en een lage pakkans veel van de risico's wegnemen die met het witwassen en financieren van terrorisme in de echte wereld worden geassocieerd", aldus de Europese opsporingsdienst.

De werkgroep zal informatie over het gebruik van digitale valuta voor witwassen verzamelen en analyseren, regelmatig workshops en bijeenkomsten houden zodat opsporingsdiensten hun capaciteit kunnen vergroten om misdrijven te onderzoeken waarbij digitale valuta zijn betrokken en als laatste een netwerk van experts samenbrengen die kunnen helpen met het opstellen van 'best practices' en het geven van advies.

Reacties (4)
13-09-2016, 10:43 door Anoniem
Ahaaaa! Daar valt het woordje weer: TERRORISME...
13-09-2016, 10:52 door Anoniem
Een klein aantal zaken heeft opsporingsdiensten laten zien dat witwassen en het financieren van terrorisme eenvoudig binnen virtuele omgevingen kan plaatsvinden..
Lees eens goed wat er staat: een klein aantal zaken.... kan plaatsvinden...Dus er heeft niets plaatsgevonden wat met de financiering van terrorisme te maken heeft. #ballonnetjedoorgeprikt
13-09-2016, 12:04 door Briolet
Door Anoniem: Lees eens goed wat er staat: een klein aantal zaken.... kan plaatsvinden...Dus er heeft niets plaatsgevonden wat met de financiering van terrorisme te maken heeft. #ballonnetjedoorgeprikt

Het is bij sommigen ook nooit goed. En goede bestuurder dempt niet de put als het kalf verdronken is, maar anticipeert op mogelijke ontwikkelingen.
13-09-2016, 16:01 door Anoniem
Ik begin dit echt helemaal zat te worden. Wanneer wij iets slims innoveren moeten inlichtingendiensten het altijd verpesten door het op terrorisme te schuiven. Ik heb nog nooit gehoord dat een jihadist of hoe je het wil noemen Bitcoins gebruikt. Inlichtingendiensten rennen naar moeder rechter toe om te janken dat ze niets kunnen doen omwille de wetgeving maar later toch stiekem en illegaal deze handelingen verrichten. Bang zodat er geen controle meer is over het betalingsverkeer. Daarom dat Dhr. Satoshi Nakamoto niet zijn identiteit bekent maakt. Bang voor deze inlichtingendiensten. Ze zouden moeten stoppen! Maak een Bitcoin Island en ik kom mee! Weg van deze samenleving.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.