image

Meeste Chrome-extensies werken in Firefox

woensdag 14 september 2016, 16:28 door Redactie, 0 reacties

Een jaar geleden maakte Mozilla bekend dat Firefox Chrome-extensies gaat ondersteunen en de ontwikkelingen zijn inmiddels zo ver gevorderd dat de meeste Chrome-extensies in Firefox werken, zo heeft de opensourceontwikkelaar bekendgemaakt.

Firefox maakt op dit moment gebruik van een eigen model voor extensies. Mozilla wil echter overstappen op een model waarbij extensies straks in alle browsers kunnen werken, net zoals met webapplicaties nu het geval is. Om dit te realiseren wordt er op WebExtensions overgestapt, een verzameling van programmeerinterfaces (api's) voor het ontwikkelen van extensies. Extensies voor Chrome, Opera en mogelijk in de toekomst ook Microsoft Edge zullen in Firefox als WebExtension draaien.

Binnen Chrome worden echter andere api's gebruikt. Daarom heeft Mozilla begin dit jaar 10.000 Chrome-extensies gedownload en de api's in die extensies onderzocht. Aan de hand daarvan wordt gekeken welke api's WebExtensions moet ondersteunen. "De WebExtensions-api's zullen nooit volledig de programmeerinterfaces van Chrome-extensies nabootsen. We hebben echter al een punt bereikt waarbij de meeste Chrome-extensies in Firefox werken", aldus Mozilla's Andy McKay. Wanneer WebExtensions in Firefox wordt ingeschakeld is nog onbekend. Testversies ondersteunen het al.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.