Privacy - Wat niemand over je mag weten

Privacy Twitter stiekem verlaagd

17-09-2016, 11:41 door Anoniem, 3 reacties
Hallo allemaal,

Zelf gebruik ik Twitter (voor mijn werk) en moet er dus wel van gebruik van maken.

Nu heb ik onlangs en sinds een paar dagen gemerkt, dat Twitter (tweetdeck, maar ook twitter.com) zonder de gebruiker te informeren een aantal privacy-settings heeft verlaagd. Wie gebruik maakt van de extensie Privacy Settings in Firefox en de instelling op Privacy&Security heeft gezet, kan sinds kort niet meer inloggen. Zo moet onder de motorkap van Firefox "dom.storage.enabled" uitgezet worden anders laadt de website niet meer. Bij full privacy was het al niet mogelijk in te loggen, maar nu kan dat dus ook niet meer als de privacy instellingen minder streng zijn. Twitter lijkt gewoon te eisen dat je met nog minder privacy inlogt.

De reden van mijn schrijven is om dit aan iedereen door te geven.
Wie nog info heeft over dit onderwerp, dan graag een reactie.
Reacties (3)
17-09-2016, 16:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-09-2016, 22:21 door Anoniem
Door Anoniem:

Wie gebruik maakt van de extensie Privacy Settings in Firefox en de instelling op Privacy&Security heeft gezet, kan sinds kort niet meer inloggen.
Zo moet onder de motorkap van Firefox "dom.storage.enabled" uitgezet worden anders laadt de website niet meer.


Dàt lijkt me nogal stug.
Het is eigenlijk altijd net andersom, als je deze string op waarde "false" zet werken sommige websites minder goed.

Met deze waarde configureer je je browser nou juist strenger op privacy (er kan minder opgeslagen worden op je systeem) en niet andersom.
Met deze waarde op false zetten verlaag je dus niet je privacy, maar verhoog je haar, dat geldt overigens voor meer dom settings (!).
Wel is het zo dat veel veranderen een ander probleem met zich meebrengt, je wordt meer en meer een uitzondering en bent dus qua browser fingerprint weer wat unieker.

Ik zie niet in hoe een website niet meer kan werken als de waarde juist nog niet op false staat.
De website kan er dan ook voor kiezen op alvast minder info op te slaan, daar heeft ze die waarde niet voor nodig.
Wellicht kan een meelezende webdeveloper nog zijn licht hierop laten schijnen, het lijkt me sterk.
17-09-2016, 22:35 door Anoniem
Twitter volgt je voortdurend device-breed. Het heeft een penetratievermogen waar facebook als sociaal platform in vergelijking zwaar rode kaken van zou krijgen en eindgebruikers zouden dan beslist ook flink protesteren.

Weet dat data-slurpende ad-launchers een waar vermogen overhebben voor de data waar Twitter kennelijk op zit.

Ze weten wie je bent, waar je je ook maar digitaal bevindt. Een goudmijn voor de advertentie-analyse.

En waar data-slurper en data-sjacheraar Google samenspeelt met Admob, wat je niet van je smartphone afkrijgt, zit de twitter app developer vastgebakken aan MoPub.

De enige remedie ertegen schijnt 'rooten" van je device te zijn.

Bij een opt-out gaat het data-slurpen t.b.v. admob eb mopub gewoon in de achtergrond door. Gemiddeld heb je twaalf of meer van zulke apps op je android staan. Degenen die dat gevaar onderschatten, kwalificeren dit slechts als gemiddelde bedreiging.

Doe je als developer hieraan niet mee, blijft de webwinkel dicht en kom je niet op het platform of ben je niet conform de nooit uitgelegde voorwaarden.

En de terreur van de singulariteit wordt, naarmate de tijd voortschrijdt, alleen maar erger, beste mensen, let op wat ik hier brom.

Zeg dus maar dag met je handje tegen je privacy en hoop dat wat je met hen deelt je niet een keer in je k*nt komt bijten.
Facebook en Twitter, twee grote bedreigers van het laatste restje privacy dat je digitaal denkt te hebben, maar Twitter is wat dat aangaat nog veel gevaarlijker in de uiterste consequenties ervan.

Twitter, Facebook, Whatsapp, gewoon niet aan beginnen. Is het nodig schrijf gewoon een kaartje in een enveloppe.

Ironische modus aan: "Straks gaat e2e encrypted berichten weer via de "duivenpost", alleen wel opletten voor drone-achtige haviken, die je postduif uit de lucht kunnen plukken". Ironische modus uit.

Toen zijn valk was afgenomen, wist Floris de Vijfde dat hij zijn gezag als graaf kwijt was en was zijn lot bezegeld.
De 'keerlen' kwamen te laat.......... Komen we in het privacy-debat ook weer eens te laat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.