Privacy - Wat niemand over je mag weten

Nieuwe nominatie Big brother award ?

14-09-2016, 12:54 door Jvds1987, 4 reacties
Nu de 2de kamer het wetsvoorstel van schippers heeft geaccepteerd lijkt me wel dat zij ook op de nominatie lijst mag. Nu mogen alle zorgverzekeraars zonder je eerst op de hoogte te stellen lekker door je medische dossiers bladeren om "fraude te bestrijden". Zo kunnen ze 0,015% meer fraude gevallen tegen gaan. Weer een stukje privacy minder...
Reacties (4)
14-09-2016, 13:32 door Anoniem
Door Jvds1987: Nu de 2de kamer het wetsvoorstel van schippers heeft geaccepteerd lijkt me wel dat zij ook op de nominatie lijst mag. Nu mogen alle zorgverzekeraars zonder je eerst op de hoogte te stellen lekker door je medische dossiers bladeren om "fraude te bestrijden". Zo kunnen ze 0,015% meer fraude gevallen tegen gaan. Weer een stukje privacy minder...

Dat is niet een 'stukje privacy minder', maar de inzet van het einde van het medische privacy !!

Het is de bekende tactiek van een klein kiertje creëren om het vervolgens op te rekken.
Het principiële nee is gebroken met een uitzonderingetje.
En dan komt er nog een uitzonderingetje
en nog een
en nog een
En uiteindelijk omdat er al zoveel uitzonderingetjes zijn is het argument dat opheffen het beste past bij de praktijk.

Want dat is de pest met het argument van een verdenking.
Verdacht maakt nog niet schuldig maar geeft onbegrensde ruimte om er misbruik van te maken.

Stap 1. - alle dure patiënten dossiers maar eens doorlichten op zogenaamde fraude met als doel een volledige inzage in het medisch dossier om op termijn deze groep te kunnen uitsluiten van verzekeringen.

Stap 2. - wegens zelfbepaald zogenaamd groot succes onder stap 1 nu de grotere groep eronder maar eens doorlichten met hetzelfde doel.

Stap 3 - je raadt het al, het was zo'n succes vond men zelf met dat stiekeme andere belang dat men nu alles maar gaat doorlichten.

Resultaat : in de pers breed uitmeten dat je ..% fraude hebt geconstateerd, of nee, een totaalbedrag is beter, verhullender en imposanter en ondertussen heb je van miljoenen Nederlanders definitief het medisch dossier doorgelicht en binnengesleept om het op termijn voor commercieel eigen gewin te gebruiken.

Dan is er via een andere omweg toch bereikt wat met de tegenvallende invoering van het digitale patiënten dossier maar niet lukte, de data, de grote buit is binnen.
Vanaf dan is het werken aan en vooral langdurig stevig lobbyen om de rechten te verkrijgen deze data te gebruiken voor eigen gewin.

Er is maar 1 oplossing : Verzekeraars mogen geen medische patiënten data verkrijgen!!!
Ook niet een beetje, een beetje is op termijn alles. Dat geschipper met beetjes is geknoei met patiënten rechten waar de patiënt uiteindelijk de dupe van wordt.

Huidige Stiekeme Privacy Fraude Verzekeraars
Het is op zich al erg genoeg dat verzekeraars privacy nu al ondergraven met unieke tarieven voor elk denkbaar medisch iets.
Op basis van unieke tarieven wordt privacy door verzekeraars omzeild.

Het is daarom goed voor te stellen dat er met name in de GGZ (Geestelijke Gezondheid) hoek nog wel eens een andere algemenere minder gevoelige code wordt opgegeven omdat anders de verzekeraar aan de hand van het tarief exact weet in welke exacte hoek jouw gesprekken met de psycholoog of psychiater te vinden is.
Dat vinden verzekeraars maar niks en zullen die oplossing onder het mom van fraude willen bestrijden, jouw medische heil of zieleheil dient koste wat het kost exact door de verzekeraar in kaart te worden gebracht.

Als je werkelijk nog privacy wil zal je dan ook je rekeningen voortaan niet meer moeten declareren.
Dat is waar het al op neerkomt en verder op neer gaat komen.

Lekker sociaal?
Noem het maar een wat het is, een klassenmaatschappij : bepaalde (basis) rechten zijn voortaan alleen voor rijkeren weggelegd.
Dankzij VVD, PVDA, CDA (moraal en waarden welke ?).

Deze uitzonderings-wet is dus een gelegaliseerde bijl aan de wortels van een rechtvaardig zorgstelsel.


Kijkvoer
"De jacht op uw medische gegevens"
http://zembla.vara.nl/seizoenen/2014/afleveringen/17-04-2014

"Risicoselectie door verzekeraars"
http://zembla.vara.nl/seizoenen/2015/afleveringen/09-12-2015

Nog meer geschipper
https://www.security.nl/posting/472713/Medische+data+intensiever+gedeeld+met+verzekeraars
14-09-2016, 14:04 door Anoniem
Zijn we met z'n alle bereid om die schade, die voortkomt uit die 0.015% fraude, gezamelijk te betalen in de vorm van een premie verhoging?

Ik wel maar alleen in ruil voor mijn privacy.
03-10-2016, 00:27 door Anoniem
Schippers en de andere bende leden zitten tot aan hun oren in de zak van Philips, Nedap, NN, Achmea, etc..
En maar hypocriet/schizofreen publiek blijven beweren dat ze persoonlijk ergens voor staan en iets goeds willen doen voor de medemensen :-(=

Zie zelf hoe ze te-'werk' gaan, als volks-'vertegenwoordigers'
http://dinsdag.org/index.php/6qi4ztnm
http://dinsdag.org/index.php?news=66


--
Denhaag even corrupt als Rome, Moscou & Paramaribo?
04-10-2016, 13:33 door Anoniem
Door Anoniem: Schippers en de andere bende leden zitten tot aan hun oren in de zak van Philips, Nedap, NN, Achmea, etc..
En maar hypocriet/schizofreen publiek blijven beweren dat ze persoonlijk ergens voor staan en iets goeds willen doen voor de medemensen :-(=

Zie zelf hoe ze te-'werk' gaan, als volks-'vertegenwoordigers'
http://dinsdag.org/index.php/6qi4ztnm
http://dinsdag.org/index.php?news=66


--
Denhaag even corrupt als Rome, Moscou & Paramaribo?
Ik heb ook geen vertrouwen meer in Politiek Nederland. Voorbeeldje.. kreeg vorig week een boete voor door naar het schijnt rood rijden terwijl ik in druk verkeer moet manouvreren omdat er geen wegen meer zijn. Alles staat vol. Prijskaartje Boete was 239euro. Zulke dingen zijn buiten proporties en niet meer gelijk aan een waarschuwing, maar eerder bedoeld om mensen te beschadigen. Ik zit in de Bijstand helaas en mijn auto kan ik bij uitzondering gebruiken. Nee Politiek DenHaag is niet meer verbonden met de gewone Burger, maar doet waar ze zin in hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.