image

Windows Server 2003 niet helemaal dicht voor hackers

dinsdag 22 april 2003, 14:33 door Redactie, 8 reacties

Microsoft zal aanstaande donderdag haar Windows Server 2003 lanceren, welke verbeterde security en performance zou moeten bieden in vergelijking met Windows 2000. Microsoft hanteert een nieuwe strategie waarbij de meeste gaten waar hackers gebruik van kunnen maken dicht zitten, maar Windows bestand en printer deling wordt echter wel standaard geinstalleerd, met alle kwalijke gevolgen die mogelijk zijn. Volgens sommigen in de security industrie is dit dan ook een grote fout van Microsoft, zo laat Russ Cooper, editor van de NTBugtraq mailing list weten. (VNU)

Reacties (8)
22-04-2003, 16:20 door Anoniem
Wat is dit voor geleuter? Hoe wou je anders aan FilleSharing doen? Daarnaast neem ik aan dat eenieder de server ACHTER een firewall plaatst, evenals een Linux server/Novell Server etc.
22-04-2003, 17:10 door Anoniem
Alleen de kop van het bericht al: die geldt voor elk OS...
22-04-2003, 19:35 door Anoniem
Ollie B. Bommel sprak ooit eens de wijze woorden tegen Tom Poes: zoek de kern, mijn vriend, zoek de kern..

--moroncode for 80x86--
MOV AX,0040H
MOV ES,AX
MOV AX,0075H
MOV SI,AX
MOV AL,00H
MOV ES:[SI],AL
--/moroncode, wat sharen?--

*sorry dommere notatie onmogenlijk *
23-04-2003, 09:55 door SirDice
Originally posted by Unregistered
Wat is dit voor geleuter? Hoe wou je anders aan FilleSharing doen?

Aanzetten als je het nodig hebt maar standaard uit laten.


Daarnaast neem ik aan dat eenieder de server ACHTER een firewall plaatst, evenals een Linux server/Novell Server etc.

Gezien de hoeveelheid virussen die ik hier langs zie komen is dit een foute aanname.
23-04-2003, 10:44 door TheGuru
Originally posted by Unregistered
Daarnaast neem ik aan dat eenieder de server ACHTER een firewall plaatst, evenals een Linux server/Novell Server etc.

Wie zegt dat het achter de firewall veilig is? Hoe zit het met je aannamebeleid van personeel? Wat als je een beheerder op staande voet onslaat? De grootste bedreiging komt van binnen...

Dus, zoals sirdice terecht opmerkt: standaard alles uit en alleen aanzetten als je het nodig hebt.
23-04-2003, 11:56 door Anoniem
Originally posted by TheGuru
Wie zegt dat het achter de firewall veilig is? Hoe zit het met je aannamebeleid van personeel? Wat als je een beheerder op staande voet onslaat? De grootste bedreiging komt van binnen...

Dus, zoals sirdice terecht opmerkt: standaard alles uit en alleen aanzetten als je het nodig hebt.

ik vind dit echt klinkklare onzin. ten eerste zijn er vrij weinig manieren om een uitgave als een server te rechtvaardigen als het ding niet de mogelijkheid moet bieden om op één of andere manier files te delen met de afhankelijke werkstations, ten tweede zetten allerlij linux distro's ook allerlij crap aan die ik niet besteld heb maar die nu eenmaal op cd nummer driehonderd en zoveel staat, ten derde is het leveren van een net-wel net-niet bootable Os onder het motto "wat je nodig hebt moet je aanzetten" geen effectieve oplossing. Beter is het de standaard features aan te zetten en eenvoudig toegang te geven tot het configuartiegedeelte van je interface om daar de dingen die je als niet-nuttig ervaart uit te kunnen zetten, en wat je extra wilt aan.
Behalve NOSsen worden producten al sinds jaar en dag zo geleverd. Of koop je een auto waar je vervolgens de optie "wielen" en "small block" en "spiegels" apart moet vermelden omdat je anders de lege carrosserie van je gekozen product krijgt, met de extra opties in een boedelbak erbij geleverd?

"ik wil het niet standaard aan" is een onzinnig non-argument, gebruikt door mensen die eigenlijk geen échte minp[unten kunnen bedenken maar toch iets te zeiken moeten hebben. Ga voor The Enquirer schrijven.
23-04-2003, 13:22 door SirDice
Originally posted by Unregistered
. ten eerste zijn er vrij weinig manieren om een uitgave als een server te rechtvaardigen als het ding niet de mogelijkheid moet bieden om op één of andere manier files te delen.......

Een webserver? Ik heb geen enkele moeite om hier geld voor los te krijgen en File/printer sharing staat toch echt uit.

... met de afhankelijke werkstations, ten tweede zetten allerlij linux distro's ook allerlij crap aan die ik niet besteld heb

Ik gebruik ook geen linux. Freebsd heeft alles standaard uit staan (behalve ssh). Bovendien heeft bijna elke fatsoenlijke linux distro wel een optie om een compleet uitgeklede versie te installeren.

Beter is het de standaard features aan te zetten en eenvoudig toegang te geven tot het configuartiegedeelte van je interface om daar de dingen die je als niet-nuttig ervaart uit te kunnen zetten, en wat je extra wilt aan.

Zoals MS dus altijd al gedaan heeft. Hoeveel default geinstalleerde Windows 2000 ben jij al tegen gekomen op Internet? Hoeveel van deze machines worden er, 4 min. na het aansluiten op Internet, geinfecteerd door allerlij virussen?

Het antwoord is: Veel te veel.

Standaard uit en aanzetten daar waar nodig. Dan dwing je mensen ook om iets te moeten configureren. Je weet dan ook exact wat er aanstaat. Ik bedoel, hoeveel mensen die een standaard windows 2000 installeren weten er wat er allemaal aanstaat? Hoeveel van die dingen worden er daadwerkelijk gebruikt?

Of koop je een auto waar je vervolgens de optie "wielen" en "small block" en "spiegels" apart moet vermelden omdat je anders de lege carrosserie van je gekozen product krijgt, met de extra opties in een boedelbak erbij geleverd?

Nee, maar je hebt wel een rijbewijs nodig om ermee op de openbare weg te kunnen. Zo ben ik ook voor een soort Internet-bewijs.

"ik wil het niet standaard aan" is een onzinnig non-argument, gebruikt door mensen die eigenlijk geen échte minp[unten kunnen bedenken maar toch iets te zeiken moeten hebben

Het is niet dat ik het niet wil. Ik denk alleen dat het Internet er beter van zal worden (minder virussen, open relays etc.).
25-04-2003, 00:04 door Anoniem
Cut the crap.

1/ Only enable what you really need.

2/ CIFS stinks.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.