image

Yahoo reset wachtwoord gehackte accounts niet automatisch

donderdag 29 september 2016, 13:33 door Redactie, 1 reacties

In tegenstelling tot andere providers vindt er bij Yahoo geen automatische wachtwoordreset plaats als een account is gehackt of het wachtwoord van een gebruiker is gestolen, zo laat de internetgigant tegenover de New York Times weten. Naar aanleiding van het datalek bij de internetgigant, waar de gegevens van minimaal 500 miljoen gebruikers werden gestolen, sprak de krant met personeel over het beveiligingsbeleid.

Uit de gesprekken komt naar voren dat gebruiksgemak vaak belangrijker dan veiligheid werd gevonden. Yahoo liep ten opzichte van concurrenten zoals Google en Microsoft dan ook achter met de invoering van allerlei beveiligingsmaatregelen. Het ging onder andere om het invoeren van een beloningsprogramma voor hackers, de uitrol van end-to-end-encryptie en het aanstellen van een chief security officer.

De Yahoo-top weigerde ook om in het geval van een datalek automatisch alle gebruikerswachtwoorden te resetten. De bestuurders waren bang dat zelfs zoiets als een eenvoudige wachtwoordreset Yahoo-gebruikers op de diensten van concurrenten zou laten overstappen. "Bij Yahoo vinden we dat als het wachtwoord van een gebruiker is gecompromitteerd, we het account vergrendelen totdat de gebruiker het wachtwoord reset", aldus een woordvoerster. Ook bij het recente datalek van 500 miljoen accounts besloot de internetgigant wachtwoorden niet proactief te resetten, maar adviseerde gebruikers dit zelf te doen.

Reacties (1)
29-09-2016, 17:49 door Anoniem
De manier waarop dit soort bedrijven met beveiliging omgaan zou verboden moeten worden. Het is wachten op de eerste strafzaak (waarschijnlijk in de VS) vanwege inadequate beveiligings maatregelen.

Wachtwoorden resetten - Yahoo
Updates die functionaliteiten verminderen - HP
.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.