image

VS beschuldigt Rusland officieel van poging tot beïnvloeden Amerikaanse verkiezingen

zaterdag 8 oktober 2016, 19:09 door Redactie, 8 reacties

De Amerikaanse regering heeft vrijdag een verklaring gepubliceerd waarin zij de Russische regering openlijk beschuldigd van het compromitteren van e-mails van Amerikaanse personen, instellingen en politieke organisaties, met als doel het beïnvloeden van het Amerikaanse verkiezingsproces.

"Dergelijke activiteiten zijn niet ongewoon voor Moskou. De Russen hebben eerder vergelijkbare tactieken en technieken in Europa en Eurazië gebruikt om, bijvoorbeeld, de publieke opinie aldaar te beïnvloeden". "Wij zijn er, gezien de omvang en gevoeligheid van deze pogingen, van overtuigd dat alleen de hoogste Russische functionarissen de activiteiten kunnen hebben goedgekeurd", is te lezen in de verklaring.

Hoewel een aantal Amerikaanse staten onlangs ook geconfronteerd werd met scans van de verkiezingssystemen en er in een paar staten zelfs daadwerkelijk illegaal toegang werd verkregen tot deze systemen, en de scans in veel gevallen terug te voeren waren naar servers van een Russische onderneming, willen de Amerikanen deze activiteiten niet toeschrijven aan de Russische regering.

Een woordvoerder van het Kremlin heeft de Amerikaanse beschuldigingen als onzin bestempeld, aldus het Russische persbureau Interfax.

Reacties (8)
09-10-2016, 09:55 door Anoniem
Mocht het waar zijn dan kunnen ze de Russen beter dankbaar zijn dat liegers en bedriegers binnen de Amerikaanse politiek ontmaskerd zijn door de email hack .
Maar nee , ze hebben liever een politiek systeem vol met oplichters en gaan vrolijk verder met hun nationale sport genaamd Rusland bashen .

... al begint dat aardig op een internationale sport te lijken die misschien de Olympische Spelen nog eens gaat halen .
09-10-2016, 11:26 door quikfit
Gelukkig bemoeit de VS zich nooit met buitenlandse politiek,laat staan het beïnvloeden van buitenlandse politiek door een buitenlandse leider desnoods met geweld te verwijderen en er een VS marionet voor in de plaats te stellen.
09-10-2016, 12:31 door VriendP
Is er iemand die ook nog maar een fractie van de leugens van dat land gelooft? Zelfs wat in het westen voor pers moet doorgaan en de bevolking onafgebroken overstept met anti-russische propaganda, kan niet voorkomen dat de onontkenbare waarheid duidelijk wordt voor zelfs de meest ingeslapen burgers.

Dat neemt niet weg dat het hele kruitvat straks explodeert. Hoeveel mensen zich tegenwoordig bewust zijn van de dubieuze, criminele rol van het westen in recente oorlogen en proxy-oorlogen, draagt nog steeds weinig bij aan ons vermogen om tot een oplossing te komen.

Dit soort berichten bevestigt precies wat we allemaal al wisten. Wij zijn de leugenaars, wij zijn de hypocrieten.

Interssant filmpje. https://youtu.be/8V93dg7mM7Y?t=1h34m47s
09-10-2016, 12:56 door Anoniem
En Amerika beïnvloed nooit iets zeker? Wat een raar land is dat toch. Ze hebben alle smerige trucjes zo'n beetje uitgevonden. Maar als ze zelf worden getroffen lopen ze te janken als een klein kind. Maar dat trekje is overigens typisch Amerikaans. En bovendien zijn er ook geen harde bewijzen dat de Russische overheid achter de hacks zat. Dus niet piepen, Jank.... euh... Yanks!
09-10-2016, 13:22 door Joep Lunaar
Of de Amerikaanse beweringen waar zijn of niet is niet zo belangrijk. Men moet gewoon aannemen dat vele partijen, ook Amerikaanse, ook Russische, ook criminele, ook ..., informatiesystemen zullen manipuleren als daarmee voordeel te halen is (en dat de risico's van een hack zoals reputatieverlies, of gerechtelijke vervolging, rechtvaardigt).

Wat er toe doet is dat systemen die voor een democratie van kritiek belang zijn, zoals verkiezingssystemen, immuun zijn voor manipulaties. Voor verkiezingsystemen houdt dit in dat minimaal een "paper trail" beschikbaar is en dat daarmee ook werkelijk (steekproefsgewijs) de integriteit van een stemming wordt bewaakt. Ook voor systemen die niet direct betrokken zijn bij de stemopneming, maar die wel een rol spelen in het verkiezingsproces, moet manipulatie worden uitgesloten, ook als daardoor een verkiezing wat bewerkelijker wordt of dat de tellingen minder snel verlopen.

Of pogingen verkiezingen te manipuleren immoreel of op zijn best amoreel zijn, doet er niet toe. Verontwaardiging is voor dommerds en watjes.
09-10-2016, 15:17 door Anoniem
Dan is al duidelijk wat er speelt.

Worden de aanstaande verkiezingen gemanipuleerd, dan hebben we bij voorbaat de schuldige al aangewezen.
We wisten het toch?
09-10-2016, 17:05 door ph-cofi
@Joep, daarmee is digitaal stemmen dus van de baan.
Verder lijkt het er op dat de koude oorlog deel 2 zich in cyberspace voltrekt. Ik vraag me af waarom we nog geen grootschalige aanvallen op primaire infrastructuur hebben meegemaakt. Of op het beurswezen?
10-10-2016, 12:09 door Anoniem
de US/USA heeft nooit iets fout gedaan hé, zijn altijd de Russen...
Hell NO.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.