image

Dinsdag update voor ernstige lekken in Adobe Reader

zondag 9 oktober 2016, 17:23 door Redactie, 3 reacties

Adobe zal aanstaande dinsdag 11 oktober beveiligingsupdates voor verschillende versies van Adobe Reader en Acrobat voor Mac en Windows uitbrengen die meerdere ernstige kwetsbaarheden verhelpen. Via de beveiligingslekken kan een aanvaller in het ergste geval het systeem volledig overnemen.

Het openen van een kwaadaardig pdf-bestand volstaat hiervoor. Toch geeft Adobe de updates een "prioriteit 2" beoordeling, wat inhoudt dat het softwarebedrijf niet op korte termijn verwacht dat aanvallers van de kwetsbaarheden gebruik zullen maken. In het geval van de aankomende updates adviseert Adobe die binnen 30 dagen te installeren. Hoewel Adobe Reader enkele jaren geleden nog een populair doelwit voor internetcriminelen en cyberspionnen was, zijn er al geruime tijd geen aanvallen waargenomen die van nieuwe Reader-kwetsbaarheden gebruik maken.

Reacties (3)
10-10-2016, 11:02 door linuxpro
Gebruikt iemand die adobe reader nog dan? Dat product is net zo brak als de andere Adobe producten (denk even aan flash) en er zijn genoeg (veel) betere en veiligere alternatieven beschibaar voor zowel Windows, Linux en OS-X.
11-10-2016, 12:50 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-10-2016, 13:48
[Verwijderd]
22-10-2016, 22:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 22-10-2016, 23:03
Door linuxpro: Gebruikt iemand die adobe reader nog dan? ...knip...

Opnieuw.
Enkele maanden Fox-it Reader gebruikt. In het begin werkte het als een speer. Na een update werd het steeds trager met openen van een .pdf.
Na verloop van weer enkele weken kwamen de zandlopers steeds vaker en langer in beeld.
Op een gegeven ogenblik was zelfs het openen van een .pdf. van 15MB een 10 tallen seconden durende 'Hell of a Job', vergezeld van de opmerking boven in het venster 'Foxit-reader reageert niet'. Ja... toen was het voor mij gedaan.
Reader maar weer gaan gebruiken waarin dezelfde .pdf slechts zo'n 6 seconden nodig had om volledig te laden.

Dat product is net zo brak als de andere Adobe producten...knip...

Brak? Neen (voor mij tenminste) niks brak.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.