image

Overheid investeert miljoenen in inzage online patiëntendossier

zondag 9 oktober 2016, 17:48 door Redactie, 9 reacties

De overheid zal de komende jaren meer dan 100 miljoen euro uittrekken om patiënten online toegang tot hun gegevens bij het ziekenhuis te geven. Dat heeft minister Schippers van Volksgezondheid deze week aan de Tweede Kamer laten weten.

Volgens de minister moet het vanzelfsprekend zijn dat iedere patiënt over zijn eigen medische gegevens kan beschikken en zelf kan kiezen met wie hij deze wil delen, bijvoorbeeld met andere zorgverleners of met een mantelzorger. Een belangrijke voorwaarde voor ziekenhuizen om in aanmerking te komen voor een bijdrage is dat zij vanaf 2018 alle patiënten digitaal inzage bieden in de gegevens en dat dit per 2020 ook gestandaardiseerd gebeurt.

Het gestandaardiseerd opslaan en digitaal delen van informatie tussen het ziekenhuis en de patiënt is een belangrijke stap om de zorg klaar te maken voor de toekomst, aldus de minister. Ze stelt dat patiënten gegevens daardoor ook echt actief kunnen gebruiken, bijvoorbeeld door bloedsuikerwaardes bij te houden in een zelfzorgapp en deze makkelijk te delen met een andere zorgverlener.

Reacties (9)
09-10-2016, 19:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-10-2016, 19:46 door Anoniem
De patient had het uitgangspunt moeten zijn bij het hele ontwerp. Zowel bij het originele ontwerp, als nu.
Nu moet er weer gemeenschapsgeld bij om de slechte uitvoering van slechte ontwerpen aan te passen.
09-10-2016, 19:53 door Anoniem
Volgens de minister moet het vanzelfsprekend zijn dat iedere patiënt over zijn eigen medische gegevens kan beschikken en zelf kan kiezen met wie hij deze wil delen, bijvoorbeeld met andere zorgverleners of met een mantelzorger.

Het gaat van nu vrijwillig je gegevens delen, tot later verplicht. Gewoon een kwestie van tijd. De banken en zorgverzekeraars vieren nu al hun feestje dankzij hun praatpop Schippers.

Dat de Eerste Kamer dit ooit heeft kunnen goedkeuren blijft ongelofelijk.
09-10-2016, 20:45 door [Account Verwijderd]
Laat het alstublieft GEEN Atos zijn waar dat geld naar toe gaat !
09-10-2016, 20:58 door Anoniem
Door NedFox: Laat het alstublieft GEEN Atos zijn waar dat geld naar toe gaat !

Inderdaad, die proberen het van A to Z te doen, alleen komen ze niet verder dan de S
09-10-2016, 22:09 door Anoniem
Hoe maken we de zorg onbetaalbaar... Juist door miljoenen aan buitenlandse bedrijven te schenken om iets te bouwen waar we niets aan hebben.
09-10-2016, 23:23 door [Account Verwijderd]
Door OpenXOR: Dit wordt een puinhoop...

Gegarandeerd.
10-10-2016, 08:25 door Anoniem
Minister Schippers zit diep in de zak van Philips (die hun health-cloud in de USA hebben staan, tegen alle nederlandse wetgeving in).

En die krijgen dus onze belasting centjes via die weg.|
En we weten allemaal uit ervaring dat het doel echt niet is om patienten veilig toegang te geven, maar puur en alleen om aan big-data mining te kunnen doen..

Bewijsvoering: dinsdag.org/index.php/lra4abzx
10-10-2016, 11:14 door Anoniem
Helaas zal dit een puinhoop worden ja. Stel je voor dat je slachtoffer bent geworden van spooknota's waar jij niets van weet en niet eens achter kan komen omdat jij je eigen dossier niet mag inzien, wat dan?? Dat zal terugbetalen worden wegens c.q fraude? Terwijl jij er niet eens verantwoordelijk van bent.. Zie ik dit nu verkeerd of klopt dit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.