image

Malwarebytes gaat ongewenste software harder aanpakken

maandag 10 oktober 2016, 10:10 door Redactie, 1 reacties

Veel aandacht gaat uit naar malware, maar steeds meer internetgebruikers krijgen met potentieel ongewenste software te maken die bijvoorbeeld toolbars installeert of adware injecteert, wat ook gevolgen voor de privacy en veiligheid van internetgebruikers kan hebben.

Zo besloot Microsoft vorige maand nog een browserkaper van 6,8 miljoen computers te verwijderen. Vorig jaar zegt Malwarebytes dat het maandelijks 500 miljoen potentieel ongewenste programma's van computers verwijderde. Veel ontwikkelaars van dergelijke software zouden daarop maatregelen hebben genomen zodat hun programma's niet worden gedetecteerd en verwijderd.

Daarom gaat Malwarebytes aanpassingen aan het beleid doorvoeren zodat er strenger tegen potentieel ongewenste software wordt opgetreden. Zo mag software de gebruikerservaringen niet verminderen, moet het eenvoudig zijn om een programma te verwijderen, mogen er geen onnodige of buitensporige aanpassingen worden doorgevoerd, zoals het installeren van toolbars of veranderen van browser-instellingen, is het niet toegestaan dat de software op misleidende wijze wordt geïnstalleerd of zich met misleidende advertenties, branding of zoekmogelijkheden bezighoudt.

Reacties (1)
10-10-2016, 16:04 door SecGuru_OTX
Ik denk een goede ontwikkeling.

Malwarebytes is erg goed bezig, met name de ontwikkelingen binnen het zakelijke segment gaan erg snel. Onlangs zelf een implementatie van een Managed Malwarebytes EndPoint security omgeving met 1500 endpoint mogen verzorgen. Beheer en management console is erg overzichtelijk. De implementatie was heel eenvoudig.

De omgeving draait naar alle tevredenheid naast een Managed McAfee omgeving.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.