image

MITRE looft prijs uit voor detectie kwaadaardige IoT-apparaten

maandag 10 oktober 2016, 13:17 door Redactie, 0 reacties

Nu het Internet of Things (IoT) volgens experts een steeds grotere rol in de maatschappij gaat vervullen is het belangrijk dat organisaties en beheerders in staat zijn om kwaadaardige IoT-apparaten te detecteren, aldus de MITRE Corporation. De organisatie is onder andere verantwoordelijk voor het Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) systeem, de standaard om kwetsbaarheden te benoemen.

Volgens de organisatie opent het Internet of Things allerlei nieuwe manieren om systemen, organisaties en netwerken aan te vallen. "Netwerkbeheerders moeten precies weten wat er in hun omgeving of netwerk aanwezig is, waaronder of een aanvaller een apparaat voor een ander heeft vervangen", zo stelt het MITRE. "Is de slimme thermostaat die we nu zien dezelfde die hier gisteren hing?" Via een unieke identifier of vingerafdruk moeten netwerkbeheerders in staat zijn om IoT-apparaten op hun netwerk te monitoren, aldus MITRE.

De organisatie is daarom een challenge gestart om de technische opties te ontdekken om IoT-apparaten te identificeren. In de toekomst worden IoT-apparaten mogelijk van digitale handtekeningen voorzien, maar tot die tijd moeten aanwezige apparaten kunnen worden gemonitord. MITRE zoekt daarom naar een methode die dit mogelijk maakt, zonder bestaande protocollen of productieprocessen aan te passen. Via de challenge moet uiteindelijk de beste methode naar voren komen, waar vervolgens 50.000 dollar voor is gereserveerd. De winnaar wordt voor het einde van december bekendgemaakt.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.