image

Criminelen stelen creditcardgegevens via gehackte webwinkels

maandag 10 oktober 2016, 15:37 door Redactie, 1 reacties

Criminelen hebben de afgelopen maanden zo'n 120 webwinkels gehackt en voorzien van kwaadaardige code die creditcardgegevens van klanten steelt. De webwinkels draaien op verschillende platformen, zoals Magento Commerce, Powerfront CMS en OpenCart, aldus beveiligingsbedrijf RiskIQ.

De code die de aanvallers aan de gehackte webwinkels toevoegen slaat ingevoerde creditcardgegevens en andere klantgegevens op. De gestolen data worden vervolgens naar een gehackte server teruggestuurd, waar de aanvallers ze vervolgens downloaden. Onder de gehackte webwinkels bevinden zich verschillende bekende namen, zoals Faber and Faber, Everlast Worldwide en Rebecca Minkoff. Ook een Nederlandse buitensportwinkel is in het overzicht van gehackte webwinkels terug te vinden.

Vorige week werd bekend dat aanvallers ook de webwinkel van de Republikeinse Senaat hadden gehackt en er kwaadaardige code was toegevoegd, waardoor creditcardgegevens van aanhangers die producten kochten maandenlang gestolen konden worden, zo ontdekte de Nederlander Willem de Groot.

Reacties (1)
10-10-2016, 18:38 door Anoniem
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.