image

Basisscholen doen poging wereldrecord programmeren

maandag 10 oktober 2016, 16:13 door Redactie, 1 reacties

Aanstaande vrijdag zullen meer dan 10.000 kinderen uit groep 7 en 8 in het gehele land een poging doen om het wereldrecord programmeren te verbreken. Het huidige record van kinderen die tegelijkertijd programmeerles kregen is eerder dit jaar in Australië met 9.782 kinderen gevestigd.

Meer dan 600 vrijwillige gastdocenten hebben zich inmiddels opgegeven om de programmeerlessen in de klassen te verzorgen. De recordpoging wordt georganiseerd door Stichting CodeUur. De organisatie wil dat basisscholen digitale vaardigheden een structurele plek in het onderwijs geven. "Computers spelen een steeds grotere rol in ons leven en ook in alle banen van de toekomst. Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer en er komt steeds meer behoefte aan technische expertises", aldus de stichting.

Volgens CodeUur worden kinderen nog onvoldoende voor deze nieuwe toekomst opgeleid en beschikken daardoor niet over de vereiste technische vaardigheden. Naast het promoten van programmeren werkt de stichting met medewerking van de TU Delft aan een nieuwe leerlijn digitale vaardigheden om scholen te faciliteren. Eind van dit jaar komt deze leerlijn gratis online.

Reacties (1)
10-10-2016, 18:39 door Anoniem
Banen van nu bestaan in de toekomst niet meer ...

Het is nu al zo moeilijk om aan een loodgieter, installateur of timmerman te komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.