image

Modeketen Vera Bradley getroffen door creditcardmalware

donderdag 13 oktober 2016, 10:32 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse modeketen Vera Bradley heeft klanten gewaarschuwd dat hun creditcardgegevens mogelijk zijn gestolen nadat er malware op het betaalsysteem is ontdekt. De malware was speciaal ontwikkeld om creditcarddata te stelen en was van 25 juli dit jaar tot 23 september op het systeem actief.

De modeketen werd op 15 september door Amerikaanse opsporingsdiensten gewaarschuwd dat er mogelijk een datalek in het winkelnetwerk had plaatsgevonden. Verder onderzoek leidde tot de ontdekking van malware in het systeem dat betalingen van klanten verwerkt. De malware kon kaartnummer, naam van de kaarthouder, verloopdatum en interne verificatiecode opslaan. Of en van hoeveel klanten de creditcardgegevens zijn gestolen kan de modeketen niet zeggen. Klanten krijgen het advies om hun afschriften in de gaten te houden. Vera Bradley heeft in de Verenigde Staten 156 winkels.

Reacties (1)
13-10-2016, 20:49 door karma4 - Bijgewerkt: 13-10-2016, 20:49
Tijdje stil geweest rond micros (Oracle POS). Is er een relatie https://threatpost.com/vera-bradley-retail-chain-breached/121247/ zo te zien wel https://www.qsrmagazine.com/news/micros-retail-ranks-high-software-solutions De oude micros site geeft wel een hit in google maar de link bij Oracle is geschoond.

MICROS-Retail Moves Up to #2 Overall on the RIS Software ...
www.micros.com › HotTopics › Press - Vertaal deze pagina
12 dec. 2011 - MICROS-Retail also recognized in nine new categories ... Vera Bradley, and Whirlpool—rely on MICROS-Retail to strengthen their businesses ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.