image

Gartner: Vaker internetten zonder scherm in 2020

woensdag 19 oktober 2016, 12:38 door Redactie, 4 reacties

In 2020 zal 30% van het browsen door internetgebruikers zonder scherm plaatsvinden, zo voorspelt marktvorser Gartner. Door nieuwe technologieën zoals Google Home en Amazon Echo die via spraak zijn te bedienen is het niet meer nodig dat er via handen en ogen wordt gesurft, aldus de voorspelling.

"Door het wegnemen van de noodzaak om handen en ogen voor internet te gebruiken, zal spraak het gebruik van internet uitbreiden naar zaken als autorijden, koken, wandelen, socializen, sporten en het bedienen van machines. Daardoor zal het aantal uren waarbij er geen directe toegang tot online middelen is naar nul dalen", zo laat de marktvorser weten. Gartner deed op het eigen symposium deze week in Orlando verschillende toekomstvoorspellingen.

Zo voorspelt de marktvorser dat in 2020 algoritmes zullen worden gebruikt om het gedrag van meer dan 1 miljard werknemers te veranderen. Mensen zijn emotioneel en missen feiten, waardoor ze zich irrationeel gedragen, stelt Gartner. Algoritmes kunnen dit gedrag veranderen door de intelligentie van mensen te versterken door ze uit collectieve geheugenbanken met kennis te laten putten. Ook denkt de marktvorser dat over een paar jaar steeds meer bedrijven hun werknemers van fitnesstrackers zullen voorzien.

Reacties (4)
19-10-2016, 12:55 door Anoniem
De mens wordt op zijn wenken bediend en wordt steeds luier. Nu nog wachten tot de mens een chip geïmplementeerd krijgt, zodat de mens apparaten met zijn gedachten kan besturen.

Over het tweede voorspelling
Menselijk gedrag is irrationeel; dat is een natuurlijk fenomeen. De grootste groep met irrationeel gedrag is management met eigen/politieke agenda's. Als dat nou eens werd aangepakt, zou zinvoller zijn.

En hoe zit het eigenlijk met privacy?
19-10-2016, 15:05 door Anoniem
Door Anoniem:

Over het tweede voorspelling
Menselijk gedrag is irrationeel; dat is een natuurlijk fenomeen. De grootste groep met irrationeel gedrag is management met eigen/politieke agenda's. Als dat nou eens werd aangepakt, zou zinvoller zijn.


Slaat de spijker op z'n kop. En dat irrationeel gedrag bij deze groep wordt veroorzaakt door geld en macht door geld.

Om de wereld weer rationeel te laten functioneren moeten we dus geld en macht afschaffen, en zijn we afhankelijk van mensen met macht, om dit te doen.
19-10-2016, 15:36 door Anoniem
Algoritmes kunnen dit gedrag veranderen door de intelligentie van mensen te versterken door ze uit collectieve geheugenbanken met kennis te laten putten.
Ah, dan mag zwarte piet in elk geval in de nabije toekomst weer, want iedereen zal dan weer begrijpen dat zwarte piet niets maar dan ook niets met discriminatie heeft te maken.
19-10-2016, 15:42 door Anoniem
Dat zeg ik al heel lang : internet of things maakt van mensen cyborgs.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.