image

Amerikaan aangeklaagd wegens ddos-aanval op ziekenhuis

vrijdag 21 oktober 2016, 10:48 door Redactie, 0 reacties

In de Verenigde Staten is een 32-jarige man aangeklaagd wegens het uitvoeren van ddos-aanvallen tegen een kinderziekenhuis in Boston en een behandelcentrum in dezelfde regio twee jaar geleden. Volgens de aanklacht plaatste de man in 2014 in de naam van Anonymous een YouTube-video online waarin hij opriep tot het aanvallen van het ziekenhuis en het centrum.

De video stuurde kijkers door naar de website Pastebin waar instructies stonden voor het aanvallen van de ziekenhuisserver. De aanval die volgde duurde zeven dagen en zorgde ervoor dat de website offline ging. Ook had de aanval gevolgen voor de dagelijkse werkzaamheden in het ziekenhuis en het onderzoek dat daar plaatsvindt, aldus de aanklager. Om ervoor te zorgen dat patiënten geen last van de aanval hadden moest het ziekenhuis allerlei middelen aanwenden. Ook werd besloten een deel van het netwerk uit te schakelen om te voorkomen dat er patiëntgegevens werden gestolen.

De totale schade van de aanval voor het ziekenhuis zou meer dan 300.000 dollar bedragen. Daarnaast zou het ziekenhuis nog eens 300.000 dollar zijn misgelopen omdat de aanval tijdens een sponsoractie plaatsvond. De Amerikaan werd eerder dit jaar aangehouden en zit sindsdien vast, zo meldt de Washington Times. Volgende week moet de Amerikaan voor de rechter verschijnen. Hij kan tot een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar worden veroordeeld.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.