image

IDC: desktop verliest steeds meer terrein aan laptop

vrijdag 21 oktober 2016, 14:41 door Redactie, 2 reacties

Zowel bedrijven als thuisgebruikers kiezen steeds vaker voor een laptop in plaats van een desktop, zo stelt marktvorser IDC. Vandaag verschenen de kwartaalcijfers van de pc-verkopen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ten opzichte van vorig jaar daalde de pc-verkopen met 3,3%. De verkoop van laptops steeg echter met 0,7%. De verkoop van laptops aan bedrijven groeide zelfs met 5,6%.

"De pc-markt blijft verdeeld in EMEA, met één gezamenlijke trend: een afname van desktops", aldus onderzoeksanalist Andrea Minnone. "Hoewel desktops wederom negatieve resultaten lieten zien en de vraag in heel EMEA laag was, presteerde laptops in alle subregio's verschillend. Wederom liet de zakelijke West-Europese markt positieve resultaten in het derde kwartaal zien, dankzij het groeiend gebruik van laptops in antwoord op de zakelijke mobiliteitsbehoefte."

De verkoop van laptops in West-Europa steeg met 1%, terwijl de groei in het Midden-Oosten en Afrika met zelfs 14,5% toenam. In Centraal- en Oost-Europa daalde de verkoop echter met 10,2%. Volgens IDC had de lancering van de Windows 10 Anniversary Update geen merkbaar effect op de pc-verkopen. HP is in EMEA nog altijd de grootste aanbieder (26%), gevolgd door Lenovo (20,1%) en Dell (10,9%). Asus wist het aandeel in de markt voor consumentenlaptops te vergroten en klom naar een vierde plek (10,3%).

Reacties (2)
21-10-2016, 15:07 door Anoniem
Ik doe veel aan fotografie op amateurbasis, ik heb een poos een aardige laptop gehad maar vergeleken met mijn huidige zelfbouw pc kwam ik op de laptop toch aardig wat tekort. Komt dan nog bij dat ik nu ook een veel groter scherm heb.
Dan wil ik het over de video makers, ook amateurs maar steeds vaker 4K niet eens hebben, als je dan wilt bewerken heb je een zeer dure laptop nodig, als het dan al lukt.
22-10-2016, 09:24 door Anoniem
Door Anoniem: Ik doe veel aan fotografie op amateurbasis, ik heb een poos een aardige laptop gehad maar vergeleken met mijn huidige zelfbouw pc kwam ik op de laptop toch aardig wat tekort. Komt dan nog bij dat ik nu ook een veel groter scherm heb.
Dan wil ik het over de video makers, ook amateurs maar steeds vaker 4K niet eens hebben, als je dan wilt bewerken heb je een zeer dure laptop nodig, als het dan al lukt.
Vind ik ook, maar de meeste mensen gebruiken een computer alleen voor internet en dan is een ipad een goede keus.
Voor muziek, fotografie, progammeren lijkt mij een desktop een betere keus, dus meer voor de hoppy en serieuze
computer gebruiker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.