image

Websites slecht bereikbaar door ddos-aanval op Dyn DNS

vrijdag 21 oktober 2016, 14:53 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 21-10-2016, 15:44

De dns-dienst van internetbedrijf Dyn is op dit moment het doelwit van een omvangrijke ddos-aanval, waardoor sommige websites slecht of niet bereikbaar kunnen zijn. Dyn biedt een dienst voor het beheren van het domain name system, dat computers gebruiken voor het opvragen van websites.

Door de aanval kan het zijn dat websites niet of trager laden. Op Hacker News melden sommige gebruikers dat Twitter, Spotify, GitHub Soundcloud en andere websites voor hen niet meer toegankelijk zijn. Al deze websites maken gebruik van de dns-dienst van Dyn. Het bedrijf laat in een statusupdate weten dat de problemen vooral internetgebruikers aan de oostkust van de Verenigde Staten raken. Er zouden inmiddels maatregelen worden genomen om de ddos-aanval af te slaan.

Update

Dyn laat in een reactie aan Security.NL weten dat alle problemen inmiddels zijn verholpen. Volgens directeur Doug Madory was er een wereldwijde ddos-aanval op de beheerde dns-infrastructuur in de oostkust van de Verenigde Staten. Daardoor raakte het dns-verkeer van de servers aan de oostkust verstoord, wat voor problemen bij het bezoeken van websites kon zorgen.

Reacties (2)
21-10-2016, 20:24 door [Account Verwijderd]
Het is meer dan dat.
Browser based launchers zoals van Eve online zijn onbereikbaar, zelfs Google.nl kan soms niet geladen worden. Het lijkt op een veel grotere DNS DDOS.
21-10-2016, 23:29 door Anoniem
Volgens mij was ook de vpn provider internet private acces getroffen,door deze aanval,want kont even niet een tijd op de vpn server inloggen met mijn account nu doet alles het wel weer gewoon.
Dus een vermoeden bestaat bij mij dat hun dns servers ook aangevallen zouden kunnen zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.