image

Ex-leider hackergroep LulzSec vindt werk bij beveiligingsbedrijf

vrijdag 21 oktober 2016, 15:16 door Redactie, 4 reacties

De voormalige leider van de hackergroep LulzSec werkt tegenwoordig als penetratietester bij een Amerikaans beveiligingsbedrijf. LulzSec wist in 2011 tijdens een periode van twee maanden talloze websites te hacken en gestolen databases online te zetten, onder andere van Sony, PBS en Bethesda.

Daarbij werden de gegevens van miljoenen mensen gepubliceerd. De leider van de groep, bekend onder het alias 'Sabu', werd door FBI opgepakt en werkte vervolgens samen met de opsporingsdienst. Dankzij de hulp van de LulzSec-leider konden ook andere leden van het collectief worden gearresteerd. Sabu werd vanwege de aanvallen die hij uitvoerde in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 maanden, wat overeenkwam met de tijd die hij in voorarrest had doorgebracht.

Na zijn vrijlating mocht hij drie jaar geen computers aanraken. Toen het computerverbod voorbij was probeerde hij weer in de it-sector aan de slag te gaan, maar veel digitale beveiligingsbedrijven wilden hem niet aannemen. Daarop besloot hij aan beloningsprogramma's voor hackers mee te doen, wat hem naar eigen zeggen duizenden dollars opleverde.

Nu is hij door beveiligingsbedrijf Rhino Security aangenomen, waar hij als penetratietester de beveiliging van bedrijven test. Volgens Ben Caudill, oprichter van het bedrijf, zou slechts één klant er problemen mee hebben gehad dat de veroordeelde hacker hun servers zou testen. De meeste klanten zien het echter als een voordeel dat Sabu naar hun beveiliging kijkt, aldus Caudill tegenover Wired.

Reacties (4)
21-10-2016, 16:56 door Power2All
Leider... Hij was geen leider, hij "voelde" zich leider, maar het was een meelopertje.
Zeer waarschijnlijk Sabu of zo, lekker instabiele gozer die iedereen wel kan naaien, inclusief dat beveiligings bedrijf.
Naja, het gaat hem goed, hij probeerde mij ook op het foute pad te krijgen, zeer irritant iemand die zeer pusherig over kan komen.
21-10-2016, 18:35 door Anoniem
Persoonlijk vind ik het sowieso een grote no-no om een security bedrijf in de arm te nemen die ex-veroordeelden in dienst heeft. 'Maar ze zijn zo goed'. Yeah right, er zijn genoeg integere white-hatters die ik veel liever benader voor werkzaamheden.
21-10-2016, 20:20 door Anoniem
Schaamteloze beloning van volstrekt gebrek aan integriteit. De managers die dit soort figuren inhuren belonen verwerpelijk gedrag, keren hun rug naar professionals die tot het uiterste gaan om wel integer te zijn en zijn hebben zelf ook een laag moreel niveau. En daar dan nog trots over doen ook.
24-10-2016, 11:41 door Anoniem
dat soort "figuren" die geen werk meer kunnen vinden en uit eindelijk wel ergens worden aangenomen en voor een veel lager bedrag willen werken dan professionals (en dan zou ik denk ik niet eens overdrijven als die voor een nulletje minder willen werken), er zijn genoeg bedrijven die oud veroordeelde aannemen en ook nog eens betaald krijgen om die mensen aan te nemen en op het rechten pad te houden.

Ik vind het het goed dat die een kans krijgt en het is aan hem om die kans niet te verpesten. iedereen maakt fouten dus iedereen verdiend het ook om te bewijzen dat hij/zij/het normaal kan functioneren in de maatschappij. (Ik vind wel als je steeds kansen hebt gekregen en steeds de fout in gaat en je niet kan gedragen in de maatschappij levenslang zonder mogelijkheid op vrijlating die worden niet meer beter en dit geld dan niet alleen voor hackers, dit geld net zo hard voor moordenaars, overvallers en noem maar op (Mijn uitzondering is op pedofielen die zijn naar mijn idee al kapot van binnen)

wat denk je dat die anders gaat doen als die overal word afgewezen en uitgekotst dan gaat die net zo hard weer de verkeerde kant op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.