image

Mastercard werkt met digitale portemonnee Google en Microsoft

dinsdag 25 oktober 2016, 12:36 door Redactie, 2 reacties

Creditcardmaatschappij Mastercard ondersteunt nu ook de digitale portemonnees van Google, Microsoft en Samsung voor het doen van online betalingen, zo heeft het bedrijf bekendgemaakt. De ondersteuning bestaat uit het integreren van Mastercards Masterpass in Android Pay, Microsoft Wallet of Samsung Pay.

Ook Masterpass is een digitale portemonnee voor het vereenvoudigen van transacties bij online en in-app aankopen en producten die in fysieke winkels worden aangeschaft. Om het afrekenen te versnellen worden de creditcardgegevens samen met het afleveradres van de gebruiker op één plek opgeslagen. Hierdoor kunnen gebruikers via één klik of tap op hun toestel afrekenen. Deze afrekenmethode is nu ook aan de portemonnees van Google, Microsoft en Samsung toegevoegd. Gebruikers van deze portemonnees kunnen nu ook bij webwinkels die Masterpass accepteren op deze manier afrekenen.

"Gebruikers van Android Pay zullen binnenkort op honderdduizenden nieuwe sites kunnen betalen waar Visa Checkout en Masterpass worden geaccepteerd via hun favoriete authenticatiemethode, zoals vingerafdrukherkenning. Gebruikers hoeven niet langer meer meerdere gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden om af te rekenen, wat tijd en gedoe scheelt", zegt Pali Bhat van Google. Ook Microsoft is blij met de nieuwe betaalmethode. De Masterpass-integratie zal vooralsnog alleen voor Amerikaanse gebruikers beschikbaar zijn.

Reacties (2)
25-10-2016, 17:00 door Anoniem
Fijn, nog meer betalingsgegevens die gedeeld worden met de marktleiders in elektronica en data... =(
25-10-2016, 19:29 door karma4
Door Anoniem: Fijn, nog meer betalingsgegevens die gedeeld worden met de marktleiders in elektronica en data... =(
Nou niet zo verbaasd zijn, de grote jongens kopen het nodige bij elkaar in. Visa is voor NL bijvoorbeeld https://www.yourmastercard.nl/over-ics/historie/. Nu hebben ze voor een deel concurrentie van Google/Micorsoft omdat die aan het betalingsverkeer toegelaten worden. Dat betekent niet dat ze alle betalingen kunnen zien. Je komt dan ook bijvoorbeeld bij https://www.currence.nl/over-currence/ (ideal en meer)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.