image

Onderzoek: Smartphone Duitsers vaak niet goed beveiligd

vrijdag 28 oktober 2016, 15:28 door Redactie, 2 reacties

Duitsers blijken hun smartphones en tablets ondanks de aanwezigheid van gevoelige gegevens niet goed te beveiligen, waarbij 54% aangeeft niet regelmatig beveiligingsupdates te installeren, zo blijkt uit onderzoek dat het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) liet uitvoeren.

Van de ondervraagde Duitsers zegt bijna 75% gevoelige gegevens op de smartphone te bewaren, zoals privéfoto's, wachtwoorden, contactgegevens, inloggegevens voor internetbankieren en apps met persoonlijke gegevens. Iets meer dan een kwart geeft aan dat de smartphone geen gevoelige data bevat. Ondanks de aanwezigheid van privégegevens laat de beveiliging in veel gevallen te wensen over.

Twintig procent van de ondervraagde Duitsers heeft namelijk geen enkele beveiligingsmaatregel getroffen. 46,3% zegt regelmatig beveiligingsupdates te installeren, terwijl 43,2% schermvergrendeling heeft ingesteld. Verder is op 40% van de toestellen een virusscanner aanwezig. Een zeer belangrijke beveiligingsmaatregel om malware op mobiele toestellen te voorkomen is het downloaden van apps uit betrouwbare bron. Slechts 31,6% zegt dit te doen. Verder geeft iets meer dan een kwart aan dat ze wifi, bluetooth en nfc uitschakelen als het niet wordt gebruikt.

Het BSI adviseert gebruikers dan ook om een aantal eenvoudige maatregelen te volgen om hun toestel te beschermen. Het gaat dan om het installeren van updates, het instellen van een wachtwoord of code voor het toestel en apps, het uitschakelen van wifi, bluetooth en nfc wanneer het niet wordt gebruikt en het alleen downloaden van apps uit betrouwbare bronnen, zoals officiële app-stores. Verder moet bij het installeren van apps naar de gevraagde permissies worden gekeken.

Reacties (2)
29-10-2016, 07:25 door Anoniem
Het enige juiste advies zou zijn om geen smartphone te gebruiken. Zo'n beetje alles aan apps struint waar mogelijk door als je data...
29-10-2016, 09:56 door Anoniem
Goedkopere Android toestellen kan niet eens geupdate worden. Er worden nog 4.4 apparaten verkocht. Daarom wil ik geen Android meer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.