image

Fraudeurs die voor miljoenen euro's online kochten opgepakt

maandag 31 oktober 2016, 09:44 door Redactie, 3 reacties

Bij een omvangrijke actie van Europol, de Nederlandse politie en andere opsporingsdiensten in verschillende Europese landen zijn 42 professionele fraudeurs aangehouden die met gestolen creditcardgegevens voor miljoenen euro's online kochten, zo laat Europol weten.

Volgens Europol hebben de opgepakte personen meer dan 3.000 frauduleuze online transacties uitgevoerd waarbij voor een bedrag van meer dan 3,5 miljoen euro goederen werden gekocht. Europol coördineerde de operatie tegen de fraudeurs vanuit het hoofdkwartier in Den Haag en werkte daarbij samen met banken, logistieke bedrijven, webwinkels en creditcardmaatschappijen. Een groot deel van de pakketten die de fraudeurs kochten kon worden onderschept, aldus de opsporingsinstantie.

Aan de hand van de opgegeven afleveradressen werden er op 120 locaties huiszoekingen verricht. Daarbij werden waardevolle goederen aangetroffen, zoals smartphones, tablets, horloges, kleding en elektronische apparaten. In één geval is een fraudeur aangeklaagd voor het online aanschaffen van producten ter waarde van 600.000 euro. Een medewerker van een transportbedrijf bleek ook bij de fraude te zijn betrokken. Volgens Europol veroorzaakt betaalfraude bij webwinkels voor meer dan 1 miljard euro schade in de Europese sector.

Reacties (3)
31-10-2016, 09:54 door Anoniem
Laat me raden, allen zijn de simpele pionnen en het brein achter de operatie gaat vrolijk weer verder. Want ja, als het goed is lopen daar geen simpele sporen naar.... al zijn sommige cybercriminelen nog steeds erg slordig met hun OpSec.
31-10-2016, 09:56 door Anoniem
Kunnen we de spullen nu bij OM kopen via marktplaats of via Alphabay?? Wel voor een vriendenprijsje natuurlijk want ik weet hoe jullie er aan komen ;)

Bron: http://justitie.eenvandaag.nl/tv-items/67315/advocaten_goederen_verdwijnen_bij_inbeslagname
31-10-2016, 10:10 door MathFox
Door Anoniem: Laat me raden, allen zijn de simpele pionnen en het brein achter de operatie gaat vrolijk weer verder. Want ja, als het goed is lopen daar geen simpele sporen naar.... al zijn sommige cybercriminelen nog steeds erg slordig met hun OpSec.
Het klinkt alsof een paar handenvol kopers van buitgemaakte kaartgegevens opgepakt is en niet degenen die ingebroken hebben op de systemen waar de creditkaartgegevens opgeslagen waren. Aan de andere kant, dit soort acties vermindert wel de animo om gestolen kaartgegevens te gebruiken; dus minder inkomsten voor "het brein".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.