image

Microsoft stopt volgend jaar met Security Bulletins

woensdag 9 november 2016, 12:40 door Redactie, 0 reacties

Al jaren maakt Microsoft gebruik van Security Bulletins om informatie over beveiligingsupdates te verspreiden, maar vanaf februari volgend jaar gaat de softwaregigant hiermee stoppen. Volgens Microsoft hebben gebruikers om een andere manier gevraagd om de informatie te benaderen.

Ook wilden gebruikers dat informatie uit Security Bulletins eenvoudiger kan worden weergegeven. Hierop heeft Microsoft de Security Updates Guide ontwikkeld. Een nieuw portaal dat gebruikers informatie over beveiligingslekken en -updates laat filteren, bijvoorbeeld op cve-nummer, productnaam, datum en Knowledge Base-nummer. Ook is het mogelijk om producten uit het overzicht te verwijderen.

Verder biedt Microsoft een programmeerinterface (api) om de beschikbare informatie te gebruiken. Dit moet volgens de softwaregigant een stuk eenvoudiger werken dan het "scrapen" van de website met Security Bulletins. Informatie over beveiligingsupdates zal tot en met januari 2017 als Security Bulletin worden weergeven. Na de patchronde van januari volgend jaar zal informatie over beveiligingsupdates alleen nog in de Security Updates Guide te vinden zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.