image

Telefonica Deutschland wil debat over verzilveren klantdata

woensdag 9 november 2016, 12:21 door Redactie, 6 reacties

De directeur van Telefonica Deutschland wil een discussie in Duitsland over het verzilveren van klantgegevens. "We hebben een brede discussie over data in Duitsland nodig", aldus directeur Thorsten Dirks. Privacy is een gevoelig onderwerp in Duitsland en het land kent een uitgebreide privacywetgeving.

De gegevens waar bedrijven over beschikken zijn echter waardevol en kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt, aldus Dirks. Daarnaast hanteren particulieren volgens de Telefonica-directeur een dubbele standaard. "Mensen hebben gelijk om kritisch te zijn over elke poging om aan hun gegevens geld te verdienen. Aan de andere kant geven ze vrijwillig gegevens aan bedrijven zoals Google en Facebook", liet Dirks aan journalisten weten.

Telefonica Deutschland is de grootste telecomaanbieder in Duitsland wat betreft het aantal klanten. Volgens Dirks beschikt het bedrijf over een schat aan informatie die voor allerlei doelen is te gebruiken, bijvoorbeeld hoe mensen zich bewegen. "En veel andere zaken waar op dit moment nog niet aan denken." Dirks wil dat Telefonica een platform voor allerlei apparaten wordt die met internet zijn verbonden en allerlei gegevens van sensoren in auto's, elektronische apparaten en huishoudapparaten verwerkt. De telecomaanbieder heeft inmiddels een bedrijf opgericht dat alle activiteiten op het gebied van big data bundelt, zo meldt Reuters.

Reacties (6)
09-11-2016, 12:41 door Anoniem
Ja, ze geven hun gegevens vrijwillig aan Google en Facebook. Dat is verschrikkelijk dom. Maar dat geeft je nog niet het recht om met gegevens die aan jou zijn gegeven (voor een specifiek doel!) nu ook maar aan de haal te gaan. Als een ander de gebruikers listig gegevens ontfutselt, mag ik het dan ook??
09-11-2016, 13:46 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-11-2016, 15:43 door Anoniem
Door Anoniem: Ja, ze geven hun gegevens vrijwillig aan Google en Facebook

Dat doen ze omdat zij er persoonlijk iets voor terugkrijgen.
Bij Telefonica krijgen zij er niets voor terug en wordt alleen de portemonee van Thorsten Dirks gespekt.

Peter
09-11-2016, 18:31 door karma4
De grootste partij in Duitsland. ..
Er is sprake van een duidelijke machtsongelijkheid
09-11-2016, 22:54 door Anoniem
Ieder doet er aan mee, WoT app zelfs via het stiekem aanpassen van code door een liquidatie CEO van een durf investering maatschappijtje, die meta-data ging vermarkten. Lees maar na in een ander draadje hier.

De opleiding tot deze kennis en kunde heet Hoger Onderwijs voor Communicatie, Media en IT Studies, maar tegenwoordig komt het curriculum meer van com (instituut voor hogere commerciële studies) lijkt me.

Toegang tot een andere carrier - kost 750 euro. Andere soort toegang 1200 tot 1600 euri. Snel verdiend en de koek raakt niet gauw op. Jammer dat wij er als eindgebruikers, die de boel aan de gang houden via onze abonnementen, er niet veel van terugzien, als je weer eens een dagje zonder aansluiting naar het plafond zit te staren.

Oh ja u krijgt nu 5 euri per etmaal terug, als men het niet vergeet of moet je dan eerst aan een online quiz meedoen of een tevredenheidsonderzoekje.
10-11-2016, 10:26 door Anoniem
Aan de andere kant geven ze vrijwillig gegevens aan bedrijven zoals Google en Facebook"

Dat is helaas niet waar. Op heel veel sites vind je een google tracker of site maakt gebruik van hosted lib bij google.
Zelf bijna alle zorgverzekeraars!

Tja en helemaal geen internet meer gebruiken is ook zo onder een steen leven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.