image

Sommige Yahoo-werknemers wisten in 2014 al van hack

donderdag 10 november 2016, 09:52 door Redactie, 2 reacties

De inbraak op het netwerk van Yahoo in 2014 waarbij de gegevens van minstens 500 miljoen gebruikers werden gestolen was bij sommige werknemers van het internetbedrijf in hetzelfde jaar al bekend. Dat laat Yahoo in een 10-Q-formulier van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission weten.

Yahoo maakte de inbraak in september van dit jaar bekend en stelde dat hackers van een overheid verantwoordelijk waren. Uit het 10-Q-formulier blijkt dat verschillende werknemers echter al in 2014 van de inbraak wisten. Een onafhankelijk comité van het bestuur van Yahoo is dan ook een onderzoek gestart naar het aantal mensen dat hier bekend mee was.

De volledige omvang van de datadiefstal zou echter pas duidelijk zijn geworden tijdens het onderzoek dat dit jaar werd uitgevoerd na claims van een ander datalek. Verder is er een onderzoek gestart naar aanwijzingen waaruit blijkt dat een aanvaller, mogelijk dezelfde hacker, een manier had gevonden om via het genereren van cookies toegang tot de gegevens van gebruikers te krijgen zonder hun wachtwoorden.

Reacties (2)
10-11-2016, 15:19 door Anoniem
Ik hoop dat ik me snel kan voegen in een class action lawsuit.
10-11-2016, 18:49 door karma4
Dat sommige werknemers en managers meer weten van iets dat niet klopt is niet bijzonder. Je zult maar als lastpak door je bedrijf aangepakt worden. Een mooie vertrekregeling achteraf is persoonlijk veel profijtelijker
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.