image

Google lanceert website voor melden kwaadaardige websites

donderdag 10 november 2016, 10:05 door Redactie, 2 reacties

Google heeft een nieuwe website gelanceerd waarmee internetgebruikers eenvoudig kwaadaardige websites kunnen aangeven. Het gaat om een nieuwe website van Safe Browsing, de technologie die volgens Google meer dan 2 miljard op internet aangesloten apparaten tegen aanvallen beschermt.

Het gaat dan onder andere om dreigingen zoals malware en phishing. De eerste versie van Safe Browsing werd in 2007 gelanceerd. Naast Google Chrome maken ook Mozilla Firefox en Apple Safari gebruik van de technologie. Als gebruikers bijvoorbeeld een bekende phishingsite of website met malware bezoeken, krijgen ze dankzij Safe Browsing een waarschuwing dat het niet veilig is om door te gaan. Safe Browsing is naast browsers ook voor andere partijen en ontwikkelaars toegankelijk.

De nieuwe Safe Browsing-website maakt het makkelijker voor gebruikers om kwaadaardige websites te melden, biedt toegang tot informatie voor ontwikkelaars en beleidsdocumenten. Ook fungeert de nieuwe website als een centrale hub voor verschillende andere tools van Google, zoals het Transparantierapport, Search Console en Safe Browsing Alerts voor netwerkbeheerders.

Reacties (2)
10-11-2016, 10:28 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-11-2016, 22:55 door Anoniem
Ik wil er hier ook wel 1 melden... mijn buurvrouw helemaal in paniek vandaag. Krijgt een e-mail van T-Mobile (waar ze geen abo van heeft) met een hoge rekening, of ze ff op een link klikt om haar account in te zien...en geklikt....De link verwijst naar mbdou9teremok.ru met diverse codes gevolgd door haar persoonlijke e-mail ID=....... Meteen maar een backup gemaakt nu alles nog werkt. Zie ook artikel Bye bye Bestanden artikel in de Metro van gisteren, door Irene vd Berg ;-)
Het zou handig zijn om hier een ook een meldpunt te maken webmaster, en wat te doen voordat het actief wordt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.