image

Onderzoek naar misbruik persoonsdata online gamingsites

vrijdag 11 november 2016, 09:27 door Redactie, 0 reacties

De Britse databeschermingsautoriteit ICO is een groot onderzoek gestart naar misbruik van persoonlijke gegevens in de online gamingsector en dan met name door goksites. De toezichthouder heeft meer dan 400 bedrijven gevraagd hoe ze de persoonsgegevens gebruiken en hoe ze sms-reclame versturen.

Zo moeten de bedrijven onder andere laten weten hoe ze de persoonlijke informatie hebben verkregen en hoeveel sms-berichten ze versturen. De campagne is onderdeel van een onderzoek naar grote hoeveelheden sms-spamberichten in de goksector. Veel gokbedrijven blijken derde partijen in te huren die nieuwe klanten aanleveren of zich met de marketing bezighouden. Daarbij worden de regels met betrekking tot privacy en gebruik van persoonsgegevens niet altijd nageleefd.

"Bedrijven moeten zich aan de wet houden als ze de persoonlijke informatie van mensen gebruiken. De wet niet kennen of de schuld aan een ander bedrijf in de keten doorschuiven is geen excuus", zegt David Clany van de ICO. Bedrijven die zich niet aan de regels houden kunnen een boete van omgerekend 570.000 euro krijgen. Als de aangeschreven bedrijven hun werkwijze niet openbaren kan de ICO zijn bevoegdheden gebruiken om de informatie alsnog op te eisen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.