image

Duitse overheid gaat gehackte organisaties actiever helpen

donderdag 10 november 2016, 14:15 door Redactie, 0 reacties

De Duitse overheid gaat organisaties die met een hack of digitaal beveiligingsincident te maken krijgen actiever helpen, zo stelt het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, bij de presentatie van het jaarrapport van 2016 (pdf).

Volgens de overheidsinstantie laat het grote aantal aanvallen zien dat traditionele klassieke verdedigingsmaatregelen hun effectiviteit verliezen. Aanvallers richten zich daarbij ook op een verscheidenheid aan doelen, van vitale infrastructuur tot onderzoeksinstellingen en burgers. "De ransomware-aanvallen in de lente van 2016 hebben aangetoond welke gevolgen deze ontwikkelingen hebben en hoe kwetsbaar de digitale samenleving is", aldus het BSI.

Om actiever cyberaanvallen bij overheden, bedrijven en de maatschappij in zijn geheel te bestrijden gaat het BSI met Mobile Incident Response Teams (MIRT) werken. Die kunnen bijvoorbeeld bij gehackte of aangevallen organisaties worden neergezet. Daarnaast is het BSI steeds vaker betrokken bij digitaliseringsprojecten in Duitsland en het opstellen van beveiligingseisen. Zo werkte de overheidsinstantie mee met de elektronische gezondheidskaart en intelligente elektriciteitsmeters.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.