image

Onderzoek: Nare online ervaring kan echte gevolgen hebben

donderdag 10 november 2016, 15:40 door Redactie, 3 reacties

Nare online ervaringen kunnen echte gevolgen hebben, zoals stress, slapeloosheid en vertrouwensverlies, zo stelt Microsoft aan de hand van een onderzoek dat het wereldwijd liet uitvoeren. Het volledige onderzoek zal volgend jaar februari tijdens Safer Internet Day 2017 worden gepresenteerd.

Een aantal statistieken is echter al bekendgemaakt. Van de deelnemers aan het onderzoek zegt 65% dat ze slachtoffer van een "online risico" zijn geworden. De helft laat weten zich over dergelijke risico's zorgen te maken. Het gaat onder andere om ongewenste contacten en verschillende vormen van intimidatie. Zowel tieners als volwassenen die aan het onderzoek deelnamen zeggen dat ze na negatieve online ervaringen minder vertrouwen in mensen in de echte wereld hadden.

Ook geven de deelnemers aan dat ze minder vertrouwen in mensen online hebben en daarom minder snel geneigd zijn om aan blogs en andere online fora deel te nemen. 29% van de volwassen zegt echter dat ze na een negatieve online ervaring zelf constructiever in hun kritiek richting anderen zijn geworden. Volgens Microsoft is het dan ook tijd voor een "digitale reset", waarbij internetgebruikers naar hun eigen gedrag kijken en hun "beste beentje" voorzetten.

Zo kan er naar de online reputatie worden gekeken. Internetgebruikers kunnen onderzoeken wat erover hen of haar te vinden is en of dit beeld nog wel klopt. Verder pleit Microsoft voor "digitale beleefdheid" en adviseert om extra stappen te nemen om kinderen op internet te beschermen. "Combineer advies en monitoring en zorg dat ze zijn toegerust om lastige situaties te tackelen als ze zich voordoen", aldus Microsofts Jacqueline Beauchere.

Reacties (3)
11-11-2016, 00:58 door Anoniem
Stap 2: eis dat iedereen een internet paspoort (aka Microsoft login) gebruikt ook al is dat volstrekt niet nodig. Microsoft is zo voorspelbaar.
12-11-2016, 01:52 door Anoniem
Nare ervaringen met het hele Internetgebeuren hoeft niet alleen met ongewenste contacten en/of intimidatie. Ook vanuit de Computerwereld zelf, dus ook een antivirus programma kan je een of meerdere nare ervaringen geven.

Zo is er een Antivirusprogramma die steeds wil dat je gaat upgraden. Voor zover ik weet is dat niet altijd gratis, maar ze laten je in het ongewisse als het gaat om hoeveel het gaat kosten.. Iemand die niet veel budget heeft kan dat upgrade-programma beter laten zitten.

Nee, er is in de computerwereld zelf sprake van een psychologische oorlogsvoering. IK hoop niet dat het bij alle computer- of laptop-zo is want dan krijgen ze met mij een probleem.
Er is een Antivirusprogramma, die steeds een gezicht laat zien, koud en kil en heel erg robotachtig. Je schrikt van de doordringende ogen, die iets overheersends heeft. En dat komt zeker 1 x in de week te voorschijn op je laptop. Dan moet je nog uitkijken wat je invult. Het kruisje rechtsboven dat plaatje ontbreekt, dus je kan het niet meteen wegklikken. Vervolgens zul je 'MOETEN' Kiezen uit 2 opties, want andere keuzes zijn er niet meer.
Het rode kruisje boven dat blokje is en blijft weg, terwijl er vroeger bij elk los blokje wel een rood kruisje te voorschijn kwam, waar je wel of niet op kon klikken..

Er worden soms regels veranderd, zonder dat je dat als gebruiker van een laptop direct door hebt.
Soms stuit je onverwachts op interne veranderingen binnen je computer.

Zijn wij klanten eigenlijk soms nog wel kining?
15-11-2016, 00:45 door Anoniem
Bij het ESED NOD32 Antivirus, als daar het blokje verschijnt met inderdaad het gezicht dat koud en kil en heel erg robotachtig is en je schrikt van de priemende ogen. Het is niet meer dan een pop natuurlijk met een karakter als van een hardliner.

Je hebt de keuze tussen: 'UPGRADEN' of: 'NIET NU'. Een rood kruisje om het hele blokje weg te klikken is er niet.

Wie weet hier iets meer over en waarom is dat zo?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.