image

Ransomware versleutelt server Amerikaans pensioenfonds

dinsdag 15 november 2016, 10:00 door Redactie, 1 reacties

Bestanden op een server van een Amerikaans pensioenfonds zijn deze zomer door ransomware versleuteld geweest, zo heeft het pensioenfonds afgelopen woensdag bekendgemaakt. Vanwege het incident heeft het UFCW Local 655 Food Employers Joint Pension Plan een waarschuwing naar meer dan 18.000 deelnemers gestuurd dat hun gegevens mogelijk zijn gestolen.

Hoewel het pensioenfonds geen bewijs hiervoor heeft, kan het dit naar eigen zeggen ook niet uitsluiten. Het zou dan gaan om namen, geboortedata, social security nummers en rekeninggegevens. Volgens het pensioenfonds, dat meer dan een half miljard dollar aan middelen heeft, werd de server met de gegevens op 14 juli gehackt, een week voordat de ransomware toesloeg.

De aanvaller eiste 3 bitcoins, wat omgerekend zo'n 2.000 euro is. Er werd echter besloten het bedrag niet te betalen. Via een back-upserver konden de gegevens uiteindelijk worden hersteld, zo meldt BNA. Hoe de aanvaller toegang tot de server wist te krijgen en om wat voor ransomware het ging is niet bekendgemaakt.

Reacties (1)
15-11-2016, 16:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.