image

Uitlevering Britse hackverdachte aan VS goedgekeurd

dinsdag 15 november 2016, 10:17 door Redactie, 4 reacties

De Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd heeft de uitlevering van een 31-jarige hackverdachte aan de Verenigde Staten goedgekeurd. De man wordt verdacht van het inbreken op allerlei Amerikaanse overheidssystemen, waaronder servers van het leger, NASA en verschillende ministeries.

De man werd in 2013 al door de Britse autoriteiten aangehouden, waarna hij op borgtocht vrijkwam. Een jaar later werd hij wegens de verschillende inbraken in de Verenigde Staten aangeklaagd. Vorig jaar werd de Brit wederom aangehouden nadat de Amerikaanse autoriteiten om zijn uitlevering hadden gevraagd. De man ging tegen zijn uitlevering in beroep, maar zonder succes. Een Britse rechter oordeelde vorige maand dat hij aan de VS mag worden uitgeleverd. Rudd heeft het uitleveringsbevel nu ondertekend, zo meldt de Guardian. De Brit kan tegen het uitleveringsbevel in beroep gaan en zal dit waarschijnlijk ook doen.

Reacties (4)
15-11-2016, 12:39 door Anoniem
Wanneer stoppen andere landen met uitlevering van hun staatsburgers aan de VS terwijl het zelf geen staatsburgers uitlevert. Een land met een rechtsysteem dat schuld bekennen als drukmiddel gebruikt om zaken op te lossen.
15-11-2016, 15:09 door Anoniem
Iedereen die door zijn eigen land aan de VS dreigt te worden uitgeleverd, zou zich op het gelijkheidsbeginsel moeten beroepen. Dit stelt dat iedereen voor de wet gelijk is. Dat houdt m.i. ook in, dat je niet uitgeleverd zou mogen worden aan een land, dat zelf zijn burgers niet uitlevert. Pricnipe: wat jij met jouw burgers niet wilt doen, mag je ook niet vragen.
15-11-2016, 16:56 door karma4 - Bijgewerkt: 15-11-2016, 19:33
Anoniempjes helaas wat fact checking geeft dat de VS wel degelijk burgers uitlevert. Misschien niet zo veel als je zou we s'en, je moet namelijk ook een veroordeling voor een bepaalde zaak hebben.
15-11-2016, 17:45 door Anoniem
Uitleveren aan een land met zo'n dubieus rechtssysteem is schandalig .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.