image

Mozilla verbetert downloadbescherming in Firefox 50

woensdag 16 november 2016, 08:07 door Redactie, 0 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht waarin de downloadbescherming is verbeterd en 27 kwetsbaarheden zijn verholpen. Via drie van de lekken zou een aanvaller in het ergste geval de computer van de gebruiker volledig kunnen overnemen als er een kwaadaardige website werd bezocht.

Firefox beschikt sinds enige tijd ook over downloadbescherming, een functionaliteit die controleert of gedownloade bestanden niet kwaadaardig zijn. Het kan dan gaan om malware en potentieel ongewenste software die ongewenste aanpassingen aan de computer maakt. Verder wordt er ook voor ongewone downloads gewaarschuwd. Het gaat dan om programma's die mogelijk niet kwaadaardig of ongewenst zijn, maar gewoon niet veel worden gedownload.

In Firefox 50 is de downloadcontrole uitgebreid met een groot aantal uitvoerbare bestandstypes, zowel op Mac als Windows. Het gaat dan bijvoorbeeld om bestanden eindigend op .asx, .bat, .cab, .com, .efi, .dmg, .lnk en .jar. Updaten naar Firefox 50 zal op de meeste systemen via de automatische updatefunctie gebeuren, maar kan ook handmatig via Mozilla.org.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.