image

Britse tiener bekent betrokkenheid bij TalkTalk-hack

woensdag 16 november 2016, 08:53 door Redactie, 0 reacties

Een 17-jarige Britse jongen heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de hack van de Britse internetprovider TalkTalk. Bij de aanval werden de gegevens van 156.000 klanten gestolen. Van deze klanten werden vervolgens ruim 15.000 rekeningnummers en bankcodes benaderd.

De jongen gebruikte niet nader genoemde "hackingtools" om kwetsbaarheden in verschillende websites te identificeren. "Ik dacht destijds niet over de consequenties na. Ik wilde gewoon indruk op mijn vrienden maken. Het was een passie, maar nu niet meer. Ik zal het niet meer laten gebeuren. Ik ben volwassen geworden", aldus de jongen in de rechtbank. Volgens de advocaat speelde de jongen een kleine rol bij de hack. De rechter doet in december uitspraak, maar liet weten de jongen niet naar de gevangenisstraf te willen sturen, zo meldt de BBC.

TalkTalk werd onlangs nog veroordeeld tot een boete van 440.000 euro. Uit onderzoek van de Britse databeschermingsautoriteit ICO bleek dat de aanval voorkomen had kunnen worden als TalkTalk basale maatregelen had genomen om de klantgegevens te beschermen. Zo had de provider de eigen infrastructuur niet voldoende gecontroleerd en wist het niet eens dat de kwetsbare pagina's bestonden waardoor de aanvallers konden toeslaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.