image

24 dagen cel voor netwerk engineer die ex-werkgever hackte

vrijdag 25 november 2016, 10:59 door Redactie, 3 reacties

Een 39-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 dagen, één jaar huisarrest en het betalen van een schadevergoeding van bijna 138.000 dollar wegens het hacken van zijn voormalige werkgever. De man werkte als een netwerk engineer bij een bedrijf dat netwerkbeheer- en beveiligingsdiensten aanbiedt.

Na zijn ontslag eind oktober 2010 gebruikte hij de inloggegevens van een collega om toegang tot het bedrijfsnetwerk te krijgen en de image-server te verwijderen. De server bevatte kopieën van de netwerkconfiguraties van klanten. In januari 2011 gebruikte hij de inloggegevens weer om op het netwerk van zijn ex-werkgever en drie voormalige klanten in te loggen. Volgens de aanklacht gebruikte hij gespecialiseerde software om gegevens van alle vier de netwerken te verwijderen.

Daardoor verloren de bedrijven tijdelijk hun netwerktoegang, waaronder toegang tot internet en e-mail. Eén van de getroffen bedrijf kon door de sabotage verschillende weken geen gebruik van het eigen voip-systeem maken. De acties zouden voor bijna 138.000 dollar schade bij de bedrijven hebben gezorgd. De Amerikaan had in theorie een gevangenisstraf van maximaal 15 jaar kunnen krijgen.

Reacties (3)
25-11-2016, 11:38 door Anoniem
Op zijn minst zou de ex-werkgever ook een straf moeten krijgen i.v.m. zwakke beveiliging. "eind oktober 2010 gebruikte hij de inloggegevens van een collega " en "In januari 2011 gebruikte hij de inloggegevens weer" geeft toch aan, dat ze behoren te zorgen, dat de wachtwoorden vaker gewijzigd moeten worden en geverifieerd, dat ze voldoende verschillend zijn en niet te snel opnieuw gebruikt mogen worden
25-11-2016, 15:21 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Op zijn minst zou de ex-werkgever ook een straf moeten krijgen i.v.m. zwakke beveiliging. "eind oktober 2010 gebruikte hij de inloggegevens van een collega " en "In januari 2011 gebruikte hij de inloggegevens weer" geeft toch aan, dat ze behoren te zorgen, dat de wachtwoorden vaker gewijzigd moeten worden en geverifieerd, dat ze voldoende verschillend zijn en niet te snel opnieuw gebruikt mogen worden

Zo is dat! Als er bij mij thuis ingebroken wordt vind ik dat mijn huurbaas ook vervolgd moet worden omdat hij niet elk half jaar de cilinders van de insteeksloten op de buitendeuren vervangt voor nieuwe/andere.

Met alle respect beste anoniem van 11:38 uur voor je standpunt, maar elke rechtsbijstand-specialist dan wel advocaat, maakt hier gehakt van!
25-11-2016, 15:32 door Anoniem
Daarbij is 3 maanden voor 90% van de bedrijven een standaard tijd voor een wachtwoord. Er staat nergens dat er EIND januari is opnieuw is ingebroken met die gegevens.

Bijv. als ik op 26 okt mijn ww wijzig, hoeft hij bij veel bedrijven pas 26 jan weer veranderd te worden.
M.a.w. niets verkeerds qua beveiliging vd ww's in mijn ogen.
Ik weet niet hoe meneer aan de inlog gegevens van zijn ex collega gekomen is tho.

Wat ik wel slecht vind, is dat deze man maar 24dgn in de cel moet. Zo iemand, die bewust de boel sloopt, moeten ze oppakken en nooit meer vrij laten imho
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.