image

Europol laat 1800 berichten van internet verwijderen

dinsdag 6 december 2016, 10:24 door Redactie, 7 reacties

Europol heeft eind november in samenwerking met verschillende providers meer dan 1800 berichten van internet laten verwijderen. Het gaat volgens de opsporingsdienst om terroristische en gewelddadige extremistische content die op 35 websites en online platformen te vinden was.

Vanuit het hoofdkantoor van Europol in Den Haag werd de operatie geleid. Hierbij werd er samengewerkt met de Belgische, Franse, Nederlandse en Roemeense autoriteiten. Volgens Europol gebruiken terreurorganisaties steeds vaker het internet om propaganda te verspreiden. Nadat de berichten waren gevonden werd de providers gevraagd om die te verwijderen. Europol stelt dat dit op vervolgens vrijwillige basis werd gedaan.

Reacties (7)
06-12-2016, 10:57 door Anoniem
ah, nu snap ik waarom ik nog nooit een IS recruiter op Amsterdam centraal heb zien staan met flyers...
ze gebruiken het internet!
06-12-2016, 14:58 door Anoniem
Ik krijg elke dag een recruiter aan de telefoon of aan huis.

En als ik vraag ben je van IS zeggen ze steeds nee.

Bedankt voor de tip nu weet ik ook eindelijk dat ze internet gebruiken.

Kan iemand al die energieleveranciers dan ook ff waarschuwen dat internet veel makkelijker is?
06-12-2016, 15:59 door johanw
Het gaat volgens de opsporingsdienst om terroristische en gewelddadige extremistische content die op 35 websites en online platformen te vinden was.
Alle oorlogstokerij van Hillary Clinton is anders nog steeds op internet te vinden hoor.
06-12-2016, 16:18 door Anoniem
OVERHEID, STOP MET VRAGEN!

Europol stelt dat dit op vervolgens vrijwillige basis werd gedaan.
Nee
dat is niet vrijwillig omdat er sprake is van een ongelijke machtsbalans.

Vragen verboden, vorderen op basis van de wet is de wettelijk juiste weg.
https://www.bof.nl/2016/07/17/overheid-stop-met-vragen/

Maar dat doet men natuurlijk niet want dat is niet zo efficiënt.
Efficiëntie gaat steeds meer boven de wet (bij politiewensen).

Met het volgen van wettelijk juiste wegen en desgewenst een beoordeling van de rechter houdt je de rechtsstaat overeind en voorkom je meer vergissingen en eigen-rechter-tunnelvisie-politiek van organisaties die niet voor rechter horen te spelen maar op een schijnheilige manier ('langs de mazen van de wet') wel doen.

Niet onbelangrijk, want namelijk heel belangrijk, is dat je ook de geloofwaardigheid bij het publiek houdt.
Nu moeten we maar aannemen dat wat medegedeeld wordt zo is, terwijl bij een rechterlijke uitspraak we tenminste ook een garantie hebben dat het ook zo was.

Vorderen dus op basis van wetsartikelen en niet (dwingend!) 'vragen' vanuit een positie van machtsoverwicht.
06-12-2016, 23:39 door Anoniem
En het zal nog erger worden, men leze hier: http://www.dutchcowboys.nl/online/10437

Als de grote commerciële jongens en massa media samen met de overheid gaan bepalen wat nog wel en niet op een nette en welvoeglijke manier gezegd mag worden op Internet, zijn we al een eind op weg naar het einde van de vrijheid van meningsuiting of zijn we op weg naar een eenzijdig uitgelegde vorm daarvan, m.a.w. censuur.

Als kritiek op een meerderheidsstandpunt door een minderheid niet meer wordt getolereerd, zitten we al op het hellend vlak. En dit gaat geheel voorbij aan grof taalgebruik, kwetsende taal etc. Verre van dat.

We glijden kennelijk heel langzaam af naar een Big Brother 1984 situatie. Als er via de EU al geroepen wordt om facebook blokkade etc. voor binnen 24 uur en zo, is dat al een mene, mene, tekel aka een teken aan de wand.
07-12-2016, 10:42 door Anoniem
Punt zoveel van het internet dat compleet naar de klote is. Bovendien zijn dit vormen van censuur. Ik hou niet van overheden die censureren, wat dat dan ook mogen zijn. Het internet vermoord geen mensen, dat doen mensen wel.
08-12-2016, 15:57 door Anoniem
Door Anoniem: Punt zoveel van het internet dat compleet naar de klote is. Bovendien zijn dit vormen van censuur. Ik hou niet van overheden die censureren, wat dat dan ook mogen zijn. Het internet vermoord geen mensen, dat doen mensen wel.

Toch heb ik liever niet dat mensen anderen daartoe oproepen. En aangezien dat ook verboden is bij wet, lijkt het me terecht dat daarop gehandhaafd wordt. Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid, en daar hoort bij dat je anderen geen schade aanbrengt en daar ook niet op aanstuurt.

Grow up, onbeperkte vrijheid voor iedereen bestaat niet. En vooralsnog heb ik liever de FBI aan de deur staan dan een stel extremisten. Want met de FBI valt dan nog beter te praten (en dat wil wat zeggen).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.