image

Chrome gaat Flash voor iedereen blokkeren in februari

zaterdag 10 december 2016, 08:14 door Redactie, 4 reacties

Google gaat in Chrome 56, die volgend jaar februari verschijnt, Flash Player standaard voor alle gebruikers blokkeren. Eerder had de internetgigant aangekondigd dit in Chrome 55 te doen. De browser zou dan voor alle websites standaard html5 gebruiken. In het geval websites alleen met Flash Player werken krijgen gebruikers een melding te zien of ze Flash willen inschakelen.

Chrome hanteert echter een whitelist van de tien populairste Flash-sites op internet waar gebruikers geen melding te zien krijgen. Het gaat om YouTube.com, Facebook.com, Yahoo.com, VK.com, Live.com, Yandex.ru, OK.ru, Twitch.tv, Amazon.com en Mail.ru. De whitelist is echter een jaar geldig en zal gedurende deze periode regelmatig worden herzien. Nu meldt Google dat de feature de komende maanden geleidelijk onder gebruikers zal worden ingeschakeld. Zo zal het de komende dagen voor 1% van de gebruikers van Chrome 55 worden aangezet. De feature staat daarnaast ook ingeschakeld voor de helft van de mensen die de betaversie van Chrome 56 test. Met de lancering van de stabiele versie van Chrome 56 in februari zal de functie voor alle gebruikers gelden.

Verder zullen gebruikers vanaf januari een melding te zien krijgen om Flash Player in te schakelen op websites die ze nog nooit eerder hebben bezocht. Volgens Eric Deily van Google zal er in eerste instantie worden geprobeerd om gebruikers niet te veel meldingen te laten zien. Google kijkt hiervoor naar het surfgedrag van de gebruiker hoe vaak een website wordt bezocht. In de loop van de tijd zal deze maatregel echter worden verscherpt. Vanaf oktober 2017 zullen alle websites toestemming moeten vragen om Flash Player in te schakelen. Deily stelt dat de overstap naar html5 voor een sneller en veiliger internet zal zorgen.

Reacties (4)
10-12-2016, 19:27 door Anoniem
Volgens Eric Deily van Google zal er in eerste instantie worden geprobeerd om gebruikers niet te veel meldingen te laten zien.

Google kijkt hiervoor naar het surfgedrag van de gebruiker hoe vaak een website wordt bezocht.

Laat je dit even goed op je inwerken ?
10-12-2016, 23:35 door Anoniem
Beter veel te laat dan nooit.
11-12-2016, 14:50 door Anoniem
Dit had 3 jaar geleden al geblokkeerd moeten zijn!
12-12-2016, 09:32 door Anoniem
Door Anoniem:
Volgens Eric Deily van Google zal er in eerste instantie worden geprobeerd om gebruikers niet te veel meldingen te laten zien.

Google kijkt hiervoor naar het surfgedrag van de gebruiker hoe vaak een website wordt bezocht.

Laat je dit even goed op je inwerken ?

Ja wat zorgt Google toch goed voor ons he? [sarcasm]Je weet toch dat Google die gegevens verzamelt om jouw surfervaring te verbeteren?[/sarcasm]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.