image

Britse tiener veroordeeld wegens betrokkenheid TalkTalk-hack

dinsdag 13 december 2016, 14:57 door Redactie, 1 reacties

In Groot-Brittannië zal een 17-jarige jongen die betrokken was bij de hack van internetprovider TalkTalk een jaar lang onder toezicht worden geplaatst, zo heeft de rechter bepaald. De jongen gebruikte een hackingtool om beveiligingslekken op de website van TalkTalk en andere partijen te vinden.

Vervolgens maakte hij de gevonden kwetsbaarheden openbaar, waar anderen weer misbruik van maakten. In het geval van TalkTalk ging het om sql-injectie waardoor de gegevens van 156.000 klanten werden gestolen. Van deze klanten werden vervolgens ruim 15.000 rekeningnummers en bankcodes benaderd. "Ik dacht destijds niet over de consequenties na. Ik wilde gewoon indruk op mijn vrienden maken. Het was een passie, maar nu niet meer. Ik zal het niet meer laten gebeuren. Ik ben volwassen geworden", aldus de jongen tijdens zijn bekentenis in november.

De schade van de aanval zou in totaal 50 miljoen euro bedragen. Wegens de aanval zijn zeven mensen aangehouden, in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar. Op het moment van de aanval claimde TalkTalk nog dat het doelwit van geraffineerde aanvallers was geweest. Naast de opgelegde "rehabilitation order" van twaalf maanden moest de tiener ook zijn telefoon afstaan, zo laat de Daily Mail weten.

Reacties (1)
13-12-2016, 17:55 door Anoniem
Nederlandse hacker onder de naam @Kapustkiy krijgt misschien ook nog straf:
https://tweakers.net/nieuws/118951/hacker-maakt-persoonsgegevens-van-russisch-consulaat-in-nederland-buit.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.