image

RIPE en Europol gaan nauwer samenwerken tegen cybercrime

donderdag 15 december 2016, 12:18 door Redactie, 1 reacties

Het RIPE Network Coordination Centre (NCC), een organisatie die verantwoordelijk is voor de uitgifte van ip-adressen aan internetproviders, gaat nauwer met Europol samenwerken in de strijd tegen cybercrime. Beide partijen hebben daarvoor een akkoordverklaring ondertekend.

Het RIPE NCC is één van de vijf Regional Internet Registries (RIR) en verzorgt in haar geografisch werkgebied de coördinatie en uitgifte van ip-adressen en autonomous system (as) nummers aan internetproviders. De organisatie heeft de afgelopen jaren al met Europol samengewerkt, waarbij trainingen werden gegeven over het gebruik van de RIPE-database voor onderzoeken.

"De RIPE-database is een essentiële tool voor onderzoekers omdat het politie en publieke veiligheidsorganisaties informatie kan bieden over welke internetproviders moeten worden benaderd voor informatie over ip-reeksen die voor illegale activiteiten worden gebruikt, zoals fraude, malware en spam", aldus Europol. De opsporingsdienst is samen met andere partijen een wereldwijd initiatief gestart om de nauwkeurigheid van de RIR-databases te verbeteren. "En RIPE NCC speelt hierbij een cruciale rol", stelt Europol.

Image

Reacties (1)
15-12-2016, 12:34 door Anoniem
Die hebben nog wat bijscholing nodig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.