image

Ruim 20 procent Windows 7-gebruikers zonder virusscanner

donderdag 15 december 2016, 15:09 door Redactie, 9 reacties

Ruim 20 procent van de Windows 7-gebruikers heeft geen werkende virusscanner, zo blijkt uit de nieuwste editie van het Microsoft Security Intelligence Report (SIR). Bij gebruikers van Vista is dit zelfs bijna 30 procent. Volgens Microsoft laten de cijfers zien dat oudere Windowsversies minder vaak beschermd zijn.

In het geval van zowel Windows Vista als Windows 7 is de voornaamste reden hiervoor dat gebruikers helemaal geen virusscanner of andere beveiligingssoftware hebben geïnstalleerd. Wordt er naar Windows 8 en 8.1 gekeken, dan is de voornaamste reden dat het abonnement van de beveiligingssoftware is verlopen en er geen updates meer worden ontvangen.

Zowel Windows 8 en 8.1 als Windows 10 beschikken over Windows Defender als ingebouwde virusscanner. In tegenstelling tot windows 8 en 8.1 zal Windows 10 deze virusscanner automatisch activeren als er geen andere beveiligingssoftware wordt aangetroffen. Het aantal Windows 10-computers zonder up-to-date virusscanners bedraagt hierdoor minder dan 5%. Als een Windows 10-computer toch als onbeveiligd wordt aangeduid is dit voornamelijk omdat de virusdefinities niet up-to-date zijn. Wereldwijd is Windows 7 nog altijd het meest gebruikte besturingssysteem.

Image

Reacties (9)
15-12-2016, 15:53 door Anoniem
Bravo,microsoft,and thanks for the almost one year of big problems with the windows updates for win7 and vista.

After the end of the free-upgrade periode too windows10,
the problems with the updates for win vista en win7 disappear als snow for the sun.
15-12-2016, 16:23 door Anoniem
Hoe weet MS zo precies wat gebruikers op hun pc hebben staan?

Stiekeme telemetrie?
15-12-2016, 16:28 door Anoniem
Het wordt dus hoog tijd dat Microsoft een goede virusscanner volgens de "regels" van AV-test en AV-Comparatives inbouwt.
Hun eigen " virusscanner" scoort al jarenlang minimaal.
"P
15-12-2016, 16:38 door Anoniem
Nog meer informatie die vrolijk door jouw computer naar Microsoft is teruggestuurd? Hoe komen ze anders aan die informatie?
Ah gevonden: https://blogs.technet.microsoft.com/mmpc/2014/11/18/an-inside-look-gathering-and-analyzing-the-sir-data/
"We start by pulling together all the data needed to generate the report. Through our real-time protection (RTP) products and the monthly-released Malicious Software Removal Tool (MSRT) we receive valuable data when customers opt in to help improve protections by sharing their malware encounters."

en "One last thing we consider when we’re doing our data gathering and analysis for the SIR is – as with all our products – updates and improvements. These improvements help us to gather more accurate data, and more accurate data improves our ability to provide actionable guidance to help protect our customers.

For example, in October 2014, we increased our MSRT sampling rate for our entire population from 0.1% to 10%, and then to 100%. This means that all the infection reports we get from MSRT are 100% accurate representation of the ecosystem, whereas we previously had to extrapolate infection rates based on assumptions we made about the entire population of our customers."

Nou, die MSRT updates verberg ik tegenwoordig lekker, die komen er niet op op mijn systemen. Kan de data over wat ze zoeken en alles wat ze niet zeggen dat ze zoeken ook niet zo makkelijk terugstromen naar MS. CEIP staat ook dubbel uit, die stond al niet aan maar via Taak Planning stiekem toch wel data terug te sturen elke dag. Diagnostic & Tracking staat ook uit.
15-12-2016, 20:59 door karma4
Hoe weet een av provider wat er op een machine gebeurt?
Hoe denk je dat av protection werkt. Juist het verzamelen en loggen wat er gebeurt is de sleutel.
Traceability auditability zijn de er bij horende processen. Dat heeft niets met privacy te maken maar met verantwoordelijkheden nemen.

Waar zitten degenen zonder normbesef zonder verantwoordelijksheidsbesef ...
16-12-2016, 12:46 door Anoniem
Door karma4:
Hoe denk je dat av protection werkt. Juist het verzamelen en loggen wat er gebeurt is de sleutel.
(..)
Waar zitten degenen zonder normbesef zonder verantwoordelijksheidsbesef ...

Onzin, de AV industrie heeft 20 jaar effectief zonder de dataverzameling gewerkt toen privacy nog heel gewoon was.
16-12-2016, 15:49 door Anoniem
Door Anoniem: Het wordt dus hoog tijd dat Microsoft een goede virusscanner volgens de "regels" van AV-test en AV-Comparatives inbouwt.
Hun eigen " virusscanner" scoort al jarenlang minimaal.
"P

Dat soort synthetische testen zegd niets over hoe effectief een virusscanner is op jouw systeem. Er zijn opdit moment drie van dat soort websites en als je nu eens de top 3 vergelijkt dan blijkt wat bij een goed is bij de ander niet boven de middelmaat uitkomt. Sterker nog ik vermoed dat sommige virusscanners hun detectie afstemmen op dit soort sites of zelfs sponsor geld doneren om hoger op te komen. Er zijn behoorlijk veel gratis virusscanners verkrijgbaar doch meestal wordt er maar 1 meegenomen, waarschijnlijk om dat die beter zijn dan de betaal versies.
17-12-2016, 11:32 door Anoniem
Dat kan weleens komen omdat de windows defender geen nieuwe virusdefinities meer krijgt,sterkker nog hij kan niet worden ingeschakeld,gelukkig heb ik een andere virusscanner en spywarescanner op mn pc's.Op Vista krijg ik geen updates voor windows en dus ook geen scam met de MRST tool in windows (vista).Lekker (on)veilig he,Microsoft?
17-12-2016, 19:58 door karma4
Door Anoniem:
Door karma4:
Hoe denk je dat av protection werkt. Juist het verzamelen en loggen wat er gebeurt is de sleutel.
(..)
Waar zitten degenen zonder normbesef zonder verantwoordelijksheidsbesef ...

Onzin, de AV industrie heeft 20 jaar effectief zonder de dataverzameling gewerkt toen privacy nog heel gewoon was.
Kletskoek wat je beweerd. De av industrie heeft de signatures nodig om ze te herkennen. Tevens weten ze moeten ze weten wat er gaande is. Dat kan alleen Door data verzamelen.
Privacy twintig jaar geleden gewoon? Ook daar sla je de plank volledig mis. Het was toen gewoon om data te delen en te hergebruiken want niemand maakte zich er druk om of er werd door management gezegd dat zij het zo wilden en ze geen verbod kenden.
Je hoeft alleen maar te denken aan het belmenietregister en spamverbod wat sindsdien gekomen Is. A.u.b. geen feiten verdraaien omdat je het er niet mee eens bent.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.