image

Let's Encrypt geeft 20 miljoen gratis ssl-certificaten uit

vrijdag 23 december 2016, 11:59 door Redactie, 4 reacties

Iets meer dan een jaar geleden werd de gratis ssl-dienst Let's Encrypt gelanceerd en sindsdien heeft de organisatie meer dan 20 miljoen gratis ssl-certificaten uitgegeven die worden gebruikt om het verkeer van en naar zo'n 23 miljoen websites te versleutelen.

Let's Encrypt is een initiatief van de Internet Security Research Group (ISRG) en wordt gesteund door Mozilla, Akamai, Cisco, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF en verschillende andere partijen. Het heeft een volledig versleuteld web als doel en wil dit bereiken door de uitgifte en installatie van ssl-certificaten zo eenvoudig mogelijk te maken.

Met name de afgelopen twee maanden groeide het aantal uitgegeven ssl-certificaten sterk. Dit komt met name doordat grote hostingproviders voor de websites die ze hosten standaard https gebruiken. Het gaat onder andere om OVH, Wordpress.com, Shopify, Tumblr en Squarespace. "De beslissing van een enkele hostingprovider kan ervoor zorgen dat encryptie voor honderdduizenden of miljoen klanten wordt ingeschakeld. We hopen dat anderen zullen volgen", zegt Seth Schoen van de EFF.

Vorige maand besloot Let's Encrypt een inzamelingsactie te starten. Met de inzamelingsactie wil Let's Encrypt 200.000 dollar ophalen, wat de kosten van personeel, hardware, software en algemene operationele activiteiten voor ongeveer één maand moet dekken. Voor verschillende redenen heeft de organisatie besloten om de inzamelingsactie te starten. Zo is er een gat in de begroting voor volgend jaar. Daarnaast vindt Let's Encrypt dat individuele supporters van de gemeenschap een groot deel van de inkomsten kunnen verzorgen, naast de beurzen en inkosmten van bedrijven. De teller staat inmiddels op bijna 92.000 dollar.

Image

Reacties (4)
23-12-2016, 21:33 door Anoniem
Petje af wat deze organisatie heeft gedaan.Zeker onze steun waardig.
24-12-2016, 21:01 door Anoniem
Ik ben benieuwd hoeveel certificaten er al ingetrokken zijn vanwege misbruik....
24-12-2016, 21:19 door Anoniem
ja en de sleutels zijn allemaal in handen van de N....S......
Niets is gratis op internet
24-12-2016, 21:50 door Anoniem
Door Anoniem: ja en de sleutels zijn allemaal in handen van de N....S......
Niets is gratis op internet
Wat een FUD onzin, de privé sleutel hoeft de server nooit te verlaten, en met perfect forward secrecy is zelfs die niet meer zo cruciaal als die vroeger was.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.