image

FTC waarschuwt voor nep-apps van bekende winkels

zaterdag 24 december 2016, 07:04 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FTC waarschuwt internetgebruikers voor nep-apps die van bekende winkelketens afkomstig lijken te zijn maar in werkelijkheid persoonlijke informatie en creditcardgegevens proberen te stelen. Volgens de FTC gaat het om apps die allerlei aantrekkelijke aanbiedingen bieden.

"Maar deze frauduleuze apps kunnen je creditcard- of bankgegevens stelen. Sommige nep-apps installeren zelfs malware op je telefoon en vragen geld om die te ontgrendelen", aldus Ari Lazarus van de FTC. De toezichthouder adviseert internetgebruikers om eerst recensies te lezen voordat ze een app installeren en te letten op verkeerd gespelde woorden. "Veel apps zijn haastig in elkaar gezet. Aan de andere kant lijken sommige nep-apps bijna op het origineel", merkt Lazarus op.

Verder doen shoppers er verstandig aan om naar de website van de winkelketen te gaan om te kijken of daar de app te vinden is of informatie erover. Wie via apps online aankopen doet wordt aangeraden om gegevens over transacties te bewaren en screenshots van het product, de prijs en betalingsbewijs te maken alsmede e-mails op te slaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.