image

ProtonMail ziet sterke groei gebruikers na Yahoo-hack

donderdag 22 december 2016, 14:52 door Redactie, 2 reacties

De versleutelde e-maildienst ProtonMail heeft een sterke groei van het aantal gebruikers gezien na nieuws van de grote hack bij internetgigant Yahoo, waar de gegevens van 1 miljard gebruikers werden buitgemaakt. Na de aankondiging van het grootste datalek in de geschiedenis tot nu toe verdubbelde de groei van het aantal gebruikers ten opzichte van de dagen ervoor.

Ook na de Amerikaanse presidentsverkiezingen zag ProtonMail het aantal gebruikers groeien. Het advies van de Duitse overheid om Yahoo te mijden en te kiezen voor een e-maildienst voor wie veiligheid "gesneden koek" is legt ProtonMail ook geen windeieren. Het percentage Duitse internetgebruikers dat een vervanging voor Yahoo zoekt is ten opzichte van andere landen veel groter.

Nu steeds meer Yahoo-gebruikers hun account opzeggen ontvangt ProtonMail naar eigen zeggen meer en meer vragen van deze groep. Daarom is er een aparte pagina met vragen en antwoorden online gezet. Zo wordt onder andere uitgelegd waarom internetgebruikers moeten stoppen met het gebruik van Yahoo Mail en dat de encryptie en beveiligingsmaatregelen die ProtonMail toepast helpt bij het verkleinen van de kans op een datalek.

Image

Reacties (2)
23-12-2016, 13:41 door Anoniem
Begrijpelijk. Langzaamaan zullen dit soort bedrijven meer klanten krijgen. Ik ben overgestapt naar de Duitse email provider Mailbox.org en daar zoeken ze sinds kort ook extra personeel vanwege een toename van het aantal klanten.
23-12-2016, 15:54 door RizzoRat
Ik gebruik Protonmail nu al een tijdje, en ik ben er zeer tevreden over. mogelijkheden mogen dan wat beperkter zijn, maar voor mij geen andere meer. Ik heb het zowel op mijn PC als op mijn smartphone. Kudos voor deze mailprovider.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.