image

Kritiek op FBI-rapport over vermeende Russische aanvallen

zaterdag 31 december 2016, 10:06 door Redactie, 18 reacties

Verschillende beveiligingsexperts hebben kritiek geuit op het rapport van de FBI en het ministerie van Homeland Security dat Rusland achter het hacken van de Democratische Partij zou zitten. President Barack Obama kondigde verschillende sancties tegen Rusland aan wegens de aanvallen die volgens hem en de Amerikaanse inlichtingendiensten met medeweten van het Kremlin zijn uitgevoerd.

Een technisch rapport met details over de aanvallen zou de mening van het Witte Huis moeten onderbouwen, maar experts hekelen de inhoud en kwaliteit ervan. Volgens beveiligingsexpert Robert Graham zijn de aanwijzingen in het rapport van "lage kwaliteit" en zijn ze vrijgegeven als politieke tool, om te laten zien dat de VS bewijs heeft dat naar Rusland wijst. "Ze hebben beperkte waarde voor verdedigers of de mensen die aanvallen analyseren", laat hij op zijn eigen blog weten.

Ook Robert M. Lee stelt dat het rapport niet helpt bij het beschermen van netwerken en nauwelijks concrete informatie bevat. Het zou vooral om opnieuw verpakte omschrijvingen gaan zonder keiharde bewijzen. "Het dient alleen als een advertentie van documenten en programma's die het ministerie van Homeland Security probeert te steunen." Volgens Lee bestaat het rapport voornamelijk uit informatie dat uit eerdere documenten is gehaald en lijkt het vooral haastig in elkaar te zijn gezet door meerdere teams die aan verschillende datasets werkten. Lee denkt dat verschillende goede analisten aan het rapport hebben gewerkt, maar dat alle waardevolle informatie tijdens het goedkeuringsproces is verwijderd waardoor er een nietszeggend eindresultaat overblijft.

Reacties (18)
31-12-2016, 10:47 door Anoniem
Een bekend verhaal, maar ondertussen gaan de Westerse media kritiekloos mee in de anti Rusland hetze. In Trouw stond vanochtend dat Rusland de Anglo American school had gesloten. Bericht kwam van de Washington Post. Informatie was onjuist maar in plaats van dat te controleren neemt de krant klakkeloos dat nieuws over. Inmiddels hebben ze het van de site gehaald, blijkbaar achteraf geconstateerd dat ze onzin hebben overgenomen. Maar ook inmiddels weer een 'Russische hack' bij een energiebedrijf in de VS natuurlijk. Welk politiek doel dient dit alles...... follow the money
31-12-2016, 11:04 door Anoniem
follow the money
En je komt vroeg of laat een oorlog tegen.
31-12-2016, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: Een bekend verhaal, maar ondertussen gaan de Westerse media kritiekloos mee in de anti Rusland hetze. In Trouw stond vanochtend dat Rusland de Anglo American school had gesloten. Bericht kwam van de Washington Post. Informatie was onjuist maar in plaats van dat te controleren neemt de krant klakkeloos dat nieuws over. Inmiddels hebben ze het van de site gehaald, blijkbaar achteraf geconstateerd dat ze onzin hebben overgenomen. Maar ook inmiddels weer een 'Russische hack' bij een energiebedrijf in de VS natuurlijk. Welk politiek doel dient dit alles...... follow the money
Zullen we het dan maar even hebben over de hetze tegen schrijvers (zoals Aleksandr Solzjenitsyn) de hetze tegen Russische geleerden (zoals Andrej Sacharov) tijdens de Sovjet-Unie? Oh ja, natuurlijk. Alleen het 'Westen' doet zoiets natuurlijk...
31-12-2016, 11:48 door karma4
Door Anoniem:
follow the money
En je komt vroeg of laat een oorlog tegen.
Onvrede met grote ongelijkheid is effectiever. Sarajevo 1914 was de laatste druppel met een escalatie als gevolg. Dat liep nog 60 -80 jaar door. De informatie naar het publiek anders dan in afgescheiden groeperingen. Geen objectiviteit dan wel wil tot een gezamenlijk iets.
31-12-2016, 12:53 door Anoniem
Tis omdat Putin geen zin heeft in gezeik (en hoopt dat Trump meer IQ heeft dan Obama-ik-geen-sinterklaas-niemand-geen-sinterklaas), anders hadden we nu dankzij 'ik-pis-in-de-appelsap-obama" nu de 3de koude oorlog gehad die mogelijk heel warm was geworden....

Elke keer is het Rusland die zich terugtrekt om de betere van de twee te zijn... (Vietnam, Korea, Cuba, Afghanistan, Iran). hoe het gaat aflopen met Syrie is nog maar de vraag, gelukkig hebben ze daar Turkije nog die van 3 walletjes wil eten.
31-12-2016, 13:24 door Anoniem
Ministerie van waarheid in actie.

leugen = waarheid
oorlog = vrede
haat = liefde


mooi 2017 met vele "waarheden" gebracht door MSM , die altijd de waarheid schrijft en spreekt.

I rest my case
31-12-2016, 13:34 door Anoniem
Maar hoe je het wendt of keert, het blijft natuurlijk wel een blamage voor de beveiliging van de de Amerikaanse infrastructuur.

Ga je dan diep zitten schamen of heb je het met opzet opengezet om het later verdraaid uit te kunnen spelen tegenover andere partijen. Dit dan zoals het in bepaalde gevallen het beste uitkomt?
De anti-Trumpf-kaart spelen?

Het failliet van het Amerikaanse systeem is wederom aangetoond.
Als straf reguliere expressies opdreunen, de Rus kent ze al uit het hoofd.

Hoe kan een macht op een slof en een halve "Mikro Tik" router een bedreiging vormen voor de macht
achter de Internet backbone en de uitvinder van tor, het "land of the bold and the free"'
van de onbegrensde mogelijkheden?

Of hebben ze alles al in de uitverkoop gedaan en half naar de 'challemieze' geholpen?

Laatstelijk nog door het Internet beheer te verkwanselen aan het voorzitterschap van Ryad,....
en voor de smeer likt de kat den kandeleer....(smeer is olie in dit geval).

Zelf hebben ze 81 keer geïntervenieerd in de verkiezingen van andere landen.
Maar dat mag geen naam hebben.

Het in stand houden van de algemene onveiligheid en dat niet eerlijk aan de kaak stellen,
is mijn inziens een veel erger zaak.

Goed 2017 allemaal!
31-12-2016, 14:45 door Anoniem
Door Anoniem: Een bekend verhaal, maar ondertussen gaan de Westerse media kritiekloos mee in de anti Rusland hetze. ...

Welk politiek doel dient dit alles...... follow the money

Met kritiekloos de media uit het andere kamp napraten schiet je ook niets op.
Als we de gesubsidieerde politieke regeerders op fora financieel zouden gaan volgen, bij welke uitkerende kampen komen we dan allemaal uit?
Nogal doorzichtig allemaal inderdaad, behalve dan dat niemand meer weet wat echt waar of onwaar is en dat lijkt exact de bedoeling bij informatieoorlogen.

De hacks tijdens een verkiezingsproces wijzen op een dergelijke informatieoorlog.
De vraag is wie er dan nog meer belang bij heeft om de vs te sarren, en tegelijkertijd de su zwart te maken.
Want daar gaat het op uitkomen bij deze whodunnit.

Tel daarbij op als extra voorwaarde de capaciteiten van landen die dit kunnen uitvoeren en de lijst wordt korter en korter.
Welke finalisten blijven dan over?
Wie heeft er belang bij deze grootmachten tegen elkaar op te zetten en kan dat ook?
Het finale verassende antwoord zal wel uitblijven.
31-12-2016, 14:51 door Anoniem
Door Anoniem: Een bekend verhaal, maar ondertussen gaan de Westerse media kritiekloos mee in de anti Rusland hetze. In Trouw stond vanochtend dat Rusland de Anglo American school had gesloten. Bericht kwam van de Washington Post. Informatie was onjuist maar in plaats van dat te controleren neemt de krant klakkeloos dat nieuws over. Inmiddels hebben ze het van de site gehaald, blijkbaar achteraf geconstateerd dat ze onzin hebben overgenomen.
Het is niet van de site gehaald:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4441725/2016/12/30/Rusland-sluit-Engelstalige-school-als-reactie-op-Amerikaanse-sancties.dhtml
De bron was niet de Washington Post maar CNN, en die hebben het ook niet van hun site gehaald:
http://edition.cnn.com/2016/12/29/politics/russia-sanctions-announced-by-white-house/
Rusland heeft ontkend dat ze de school sluiten, dus dat ze dat zouden doen is niet waar (of lijkt volgens de huidige berichten niet waar te zijn).

Maar lees de berichten aandachtig. Trouw schrijft dat ze het van CNN hebben. CNN schrijft dat ze het van "a US official" hebben. Ze berichten niet zomaar dat Rusland die school sluit, ze vertellen erbij waar ze het vandaan halen (CNN van die official, Trouw van CNN). En dat is (als CNN niet liegt) gewoon waar. Trouw heeft de kop tussen aanhalingstekens staan. Dat betekent dat ze het niet als feit brengen maar als citaat. Het nieuws is dat er iets beweerd wordt. Dat zijn belangrijke details die je niet moet overslaan als je nieuwsberichten leest.

Trouw heeft geschreven dat CNN iets geschreven heeft. Dat is verifiëerbaar waar. CNN heeft geschreven dat "a US official" iets gezegd heeft. Dat kunnen we niet verifiëren, maar van CNN mag je verwachten dat ze daar niet over liegen. Waar die "US official" het vandaan heeft? Geen idee, maar wie weet heeft ook die niet gelogen. Er is een propagandaoorlog gaande. Wie weet heeft Rusland wel eerst aan Amerikaanse vertegenwoordigers laten weten dat ze die school sluiten om vervolgens als het de nieuwsmedia te ontkennen dat ze dat van plan zijn, waarbij ze de Amerikanen incompetent laten overkomen. Ik weet niet of dat zo is, maar het is een mogelijkheid.
31-12-2016, 14:54 door Anoniem
Amerika mag computers en internet gebracht hebben. Maar voor de rest zijn die kut Amerikanen net zo corrupt als China.
En machtgeil Europa kruipt maar al te graag voor Amerika ivm claims die miljarden opleveren, en de Hollywood angst die goed verkoopt onder de burger bevolking.

Geef Obama en onze o zo democratische EU leiders nog maar zo'n Nobelprijs,
al is het alleen omdat ze al de te komen generaties al onder electronisch arrest hebben geplaatst.

Mijn veilig voornemen voor 2017? Mijn internet overal de deur uitschoppen, en mijn kleinkinderen nu alvast bijbrengen dat ze later alles op alles moeten zetten om landen die Amerika's reet likken, te ontvluchten.

Alles voor de veiligheid... Veiligheid om te mogen werken? Veiligheid om te mogen denken wat de rest ook denkt, omdat je anders gedemoniseerd wordt? Veiligheid dat je knus met je vrouw op de bank tv kunt kijken zonder dat de tv je bespioneerd?

Die veiligheid is nep, en slechts een mooi koop toch een huis, koop toch een auto, verkooppraatje.

En voor de rest die vrijheid, nuance en eerlijkheid juist als iets om veilig te stellen: Alvast de allerbeste wensen voor 2017.
31-12-2016, 15:39 door Anoniem
Door Anoniem: Elke keer is het Rusland die zich terugtrekt om de betere van de twee te zijn... (Vietnam, Korea, Cuba, Afghanistan, Iran). hoe het gaat aflopen met Syrie is nog maar de vraag, gelukkig hebben ze daar Turkije nog die van 3 walletjes wil eten.

Als je nou echt geen historisch besef hebt.. post dan gewoon niets?
31-12-2016, 16:26 door karma4
Door Anoniem: ....
Elke keer is het Rusland die zich terugtrekt om de betere van de twee te zijn... (Vietnam, Korea, Cuba, Afghanistan, Iran). hoe het gaat aflopen met Syrie is nog maar de vraag, gelukkig hebben ze daar Turkije nog die van 3 walletjes wil eten.
Kletskoek houding waarbij je de geschiedenis niet nagekeken hebt.
De duitsers hebben WO_II verloren in het oosten Koersk. Niet iets waar de russen zich terugtrokken om de betere te zijn. Stalin met de koude oorlog als vervolg. Het ijzeren gordijn met de moskouse overheersing ging pas enige jaren failliet. Putin zit meer op de lijn van tsaren dien in WO-1 ten onder zijn gegaan. Afhanistan als nieuw terratorium net als de cuba-crisis zijn nu net bepaald positieve zaken vanuit het rusland dogma. Turkije gaat terug naar de sultan en pasha cultuur (ootomanen). De turken zelf hebben hun oorsprong in tukrmenië nu meer onder Russische heerschappij.
31-12-2016, 17:09 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: ....
Elke keer is het Rusland die zich terugtrekt om de betere van de twee te zijn... (Vietnam, Korea, Cuba, Afghanistan, Iran). hoe het gaat aflopen met Syrie is nog maar de vraag, gelukkig hebben ze daar Turkije nog die van 3 walletjes wil eten.
Kletskoek houding waarbij je de ... niet nagekeken hebt. ...
De turken zelf hebben hun oorsprong in tukrmenië nu meer onder Russische heerschappij.

Tukkermenië wordt helemaal niet door de Russen bezet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tukker

Ken uw feiten
maar liever nog eindelijk een keer de spellingscontrole want je bijdragen zijn meestal niet te lezen zo krom staan ze van de spellingsfouten.
Het is niet zaligmakend maar wel een goed begin.

Hopelijk is dat gebruik van een spellingscontrole alsnog een voornemen voor 2017.
31-12-2016, 20:09 door reggy
Zit er niet een ene Edward Snowden in Rusland "vast" voor verklikken Amerikaanse afluistermethodes via onze pc's?
En vergeet ook even Julian Assange niet voor zijn Amerikaanse onthullingen!
Nergens geen oorlog zonder reden, bijv. kijk eens op deze site.

http://www.ninefornews.nl/biljoen-aan-zeldzame-mineralen-bodem-afghanistan/

Fijn uiteinde en vooral een even nadenkend 2017
01-01-2017, 04:09 door Anoniem
Ondertussen heeft Obama nog even stiekem een Ministry of Truth gecreëerd.
'A bill to implement the U.S.’ very own de facto Ministry of Truth had been quietly introduced in Congress. In short, long before "fake news" became a major media topic, the US government was already planning its legally-backed crackdown on anything it would eventually label "fake news."'
https://gizadeathstar.com/2016/12/new-department-truth-signed-law/
01-01-2017, 16:06 door Anoniem
Onvrede met grote ongelijkheid is effectiever. Sarajevo 1914 was de laatste druppel met een escalatie als gevolg. Dat liep nog 60 -80 jaar door. De informatie naar het publiek anders dan in afgescheiden groeperingen. Geen objectiviteit dan wel wil tot een gezamenlijk iets.
Is het niet zo dat de tweede wereldoorlog een gevolg was van de maatregelen die tegen duitsland was genomen.
02-01-2017, 14:00 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Een bekend verhaal, maar ondertussen gaan de Westerse media kritiekloos mee in de anti Rusland hetze. In Trouw stond vanochtend dat Rusland de Anglo American school had gesloten. Bericht kwam van de Washington Post. Informatie was onjuist maar in plaats van dat te controleren neemt de krant klakkeloos dat nieuws over. Inmiddels hebben ze het van de site gehaald, blijkbaar achteraf geconstateerd dat ze onzin hebben overgenomen.
Het is niet van de site gehaald:
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/4441725/2016/12/30/Rusland-sluit-Engelstalige-school-als-reactie-op-Amerikaanse-sancties.dhtml
De bron was niet de Washington Post maar CNN, en die hebben het ook niet van hun site gehaald:
http://edition.cnn.com/2016/12/29/politics/russia-sanctions-announced-by-white-house/
Rusland heeft ontkend dat ze de school sluiten, dus dat ze dat zouden doen is niet waar (of lijkt volgens de huidige berichten niet waar te zijn).

Maar lees de berichten aandachtig. Trouw schrijft dat ze het van CNN hebben. CNN schrijft dat ze het van "a US official" hebben. Ze berichten niet zomaar dat Rusland die school sluit, ze vertellen erbij waar ze het vandaan halen (CNN van die official, Trouw van CNN). En dat is (als CNN niet liegt) gewoon waar. Trouw heeft de kop tussen aanhalingstekens staan. Dat betekent dat ze het niet als feit brengen maar als citaat. Het nieuws is dat er iets beweerd wordt. Dat zijn belangrijke details die je niet moet overslaan als je nieuwsberichten leest.

Trouw heeft geschreven dat CNN iets geschreven heeft. Dat is verifiëerbaar waar. CNN heeft geschreven dat "a US official" iets gezegd heeft. Dat kunnen we niet verifiëren, maar van CNN mag je verwachten dat ze daar niet over liegen. Waar die "US official" het vandaan heeft? Geen idee, maar wie weet heeft ook die niet gelogen. Er is een propagandaoorlog gaande. Wie weet heeft Rusland wel eerst aan Amerikaanse vertegenwoordigers laten weten dat ze die school sluiten om vervolgens als het de nieuwsmedia te ontkennen dat ze dat van plan zijn, waarbij ze de Amerikanen incompetent laten overkomen. Ik weet niet of dat zo is, maar het is een mogelijkheid.

Op 30 December staat er op de site van de Anglo American School:


December 30, 2016


MESSAGE FROM THE DIRECTOR
Ian Forster | ian.forster@aas.ru


Dear Parents,


I am sure that by now you will all have heard and seen reports coming through the media stating that the Russian authorities have closed the Anglo American School, Moscow campus. Senior Russian officials have refuted this story.


The school is planning to open as scheduled following the New Year break.

Please be assured that our primary concern remains the welfare and education of our students.

We will keep you updated through e-mails, postings on our website and if it is urgent through SMS.


Best wishes,

Ian Forster

Director

Anglo American School of Moscow and St Petersburg
05-01-2017, 07:35 door karma4 - Bijgewerkt: 05-01-2017, 07:38
Door Anoniem:
Is het niet zo dat de tweede wereldoorlog een gevolg was van de maatregelen die tegen duitsland was genomen.
Dat was zeker een van grote factoren. Wo II als vervolg op Wo I. De aanleiding van Wo I is waarop ik duidde. Minder bekend in nl omdat "wij" er buiten bleven komt het niet zo snel als lesstof.
Als je de interesse hebt kun je tegenwoordig genoeg vinden. Wel opletten met de betrouwbaarheid van de info.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.