image

Mozilla roept op tot verantwoord Internet of Things

donderdag 5 januari 2017, 14:21 door Redactie, 1 reacties

Het is belangrijk dat fabrikanten, organisaties en andere partijen bij de uitrol en ontwikkeling van het Internet of Things niet alleen kijken naar wat technisch mogelijk is, maar ook naar wat verantwoord is. Dat stelt opensource-ontwikkelaar Mozilla die een oproep tot een verantwoord Internet of Things doet.

Volgens Mozilla zorgt IoT ervoor dat internet straks overal aanwezig is en het leven van mensen nog verder binnendringt. De opensource-ontwikkelaar waarschuwt dat het Internet of Things wezenlijke dreigingen met zich meebrengt. "IoT kan privacy aantasten: tal van verbonden microfoons en camera's kunnen ongezien onze bewegingen en conversaties volgen. Overheden kunnen burgers op grote schaal monitoren en op winst beluste bedrijven zullen persoonlijke data verzamelen."

Het IoT introduceert ook extra kwetsbaarheden, zoals de recente aanval op Dyn heeft laten zien. Een botnet van ip-camera's en digitale videorecorders viel de infrastructuur van de dns-aanbieder aan waardoor allerlei populaire websites onbereikbaar werden. Mozilla zegt zich voor een beter internet in te zetten en stelt dat het Internet of Things het eerste grote gevecht van dit jaar zal zijn. Daarom heeft het een rapport opgesteld waarin het zes richtlijnen geeft.

Zo moet het internet open en veilig zijn, moet censuur worden voorkomen en moeten mensen de vaardigheden krijgen om zich online te bewegen. Verder wil Mozilla dat politici en zakelijke bestuurders internet begrijpen en daarbij het algemeen belang voorop stellen. Verder moet er worden bijgedragen aan de ontwikkeling van producten die privacy en veiligheid verbeteren en moet als laatste filantropie en "data ethiek" leidend zijn als het om digitale beveiliging gaat.

Reacties (1)
05-01-2017, 15:44 door Anoniem
En dat alles om mensen zover te krijgen dat ze upnp op hun router uitzetten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.