image

D-Link hekelt aanklacht wegens onveilige routers en ip-camera's

woensdag 11 januari 2017, 13:15 door Redactie, 3 reacties

De Taiwanese netwerkfabrikant D-Link heeft felle kritiek geuit op de aanklacht van de Amerikaanse toezichthouder FTC dat het onveilige routers en ip-camera's heeft geproduceerd waardoor gebruikers risico liepen om te worden gehackt. Het bedrijf heeft een non-profitorganisatie ingeschakeld om zich tegen de "valse beschuldigingen" te verdedigen.

"We zijn blij dat het Cause of Action Institute zich bij ons gevecht tegen deze valse beschuldigingen aansluit", zegt William Brown, chief information security officer van D-Link. Volgens Brown bevat de aanklacht van de FTC geen concreet datalek. Ook Patrick Massari van het Cause of Action Institute wijst hierop. "Het schept een gevaarlijk precedent als de federale overheid achter een goed bedrijf aan gaat en Amerikaanse banen in gevaar brengt zonder dat consumenten echt gevaar hebben gelopen."

De FTC stelt dat D-Link gebruikmaakte van 'hard-coded' wachtwoorden zoals gebruikersnaam en wachtwoord "guest". Ook bevatte de apparatuur kwetsbaarheden waardoor aanvallers die op afstand konden overnemen. Verder was de privésleutel van de fabrikant voor het signeren van software zes maanden lang voor iedereen via internet toegankelijk en bewaarde de D-Link-app de wachtwoorden van gebruikers in platte tekst op hun mobiel. Eerder diende de FTC ook een dergelijke klacht tegen elektronicafabrikant Asus in. Asus besloot de zaak vervolgens te schikken.

Reacties (3)
11-01-2017, 19:48 door Anoniem
Kunnen we dan Clapper aanklagen voor liegen onder ede?
Kunnen we dan Cisco aanklagen voor inbakken NSA backdoors?
Kunnen we dan Intel aanklagen voor inbakken NSA backdoors?

DAAR worden amerikaanse schapen, ehm, burgers pas echt in de gevaren zone gezet.

Dit is gewoon 'niet native amerikaans bedrijfje pesten',... zoals ze eerder gedaan hebben met Huawei (fud schijnt ook goed te helpen als je de presidentskandidaat niet aan staat) en samsung bijvoorbeeld. "ieder vliegtuig mag niet vliegen met samsung aan boord".
12-01-2017, 00:16 door Anoniem
"Het schept een gevaarlijk precedent als de federale overheid achter een goed bedrijf aan gaat en Amerikaanse banen in gevaar brengt zonder dat consumenten echt gevaar hebben gelopen."

Met andere woorden: F**k het plebs.
16-01-2017, 08:03 door Anoniem
D-LINK is sowieso rommel imho. Als je jezelf zoveel zorgen maakt, zou ik maar eens denken aan Cisco. Dat spul zit bij ongeveer overal wel, ISPs, bedrijven, etc. Dat is pas een clusterf*ck. Gooi die D-LINK zooi weg of flash er iets beters indien dat kan. Kijk op de openwrt wiki eens.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.