image

Windows 10 krijgt optie voor automatisch verwijderen bestanden

vrijdag 20 januari 2017, 09:49 door Redactie, 5 reacties

Windows 10 krijgt een optie om als er weinig schijfruimte is automatisch bestanden te verwijderen die de gebruiker niet nodig heeft. De functie is nu aan een nieuwe testversie van het besturingssysteem toegevoegd. Op dit moment gaat het om ongebruikte tijdelijke bestanden en bestanden die langer dan 30 dagen in de vuilnisbak zitten die Windows kan verwijderen.

Standaard staat de optie echter uitgeschakeld. Wanneer de functie aan de definitieve versie wordt toegevoegd is nog niet bekend. Daarnaast beschikt Windows 10 Insider Preview Build 15014 ook over een optie waarbij gebruikers via een slider kunnen kiezen tussen batterijduur en prestaties. Een overzicht van alle bugfixes, verbeteringen en aanpassingen is via Windows.com te vinden.

Reacties (5)
20-01-2017, 11:12 door Joep Lunaar - Bijgewerkt: 20-01-2017, 11:13
Een verbetering, want ...

Op elk systeem met MS Windows dat ik onder handen heb gehad staan legio bestanden verspreid over het systeem die al opgeruimd hadden moeten zijn. Vooral mappen met restanten van installers (bestanden die tijdens het installeren van een programma ergens worden uitgepakt, maar na afloop van de installatie niet zijn opgeruimd) zijn daarbij een doorn in het oog. Gigabytes aan rondzwervende troep ! Daarnaast schijnen veel programma's het normaal te vinden tijdelijke bestanden niet op te ruimen en worden de speciaal daarvoor bestemde mappen niet automatisch opgeruimd (anders dan wat de meeste Linux distributies gewoon zijn).

Dit gebrek aan hygiëne ten koste van de gebruiker tref je al soms aan op systemen bij de eerste opstart, fabrieksaf. Stuitend. Microsoft, fabrikanten en leveranciers van device drivers en extra programmatuur, bezondigen zich eraan. Het is een zieke cultuur waarbij de belangen van de gebruiker ondergeschikt zijn aan winst op de korte termijn van de producenten. De korte termijnwinst is dat inspanningen/kosten om nette installers te maken bespaard kunnen worden.
20-01-2017, 13:52 door Anoniem
Tjonge, tja, jammer alleen dat het onderliggende systeem alllang is verouderd. Windows 10 is gewoon -zoals alle voorgaande versies dat deden, een update op het voorgaande systeem. Dat gebeurt, omdat niemand bij Microsoft enig idee meer heeft, op welke wijze Windows werkt.

Nu moeten we maar weer hopen, dat deze 'feature' niet opeens allemaal nuttige bestanden gaat wegwerken
20-01-2017, 14:19 door karma4 - Bijgewerkt: 20-01-2017, 14:20
Door Anoniem: Tjonge, tja, jammer alleen dat het onderliggende systeem alllang is verouderd. Windows 10 is gewoon -zoals alle voorgaande versies dat deden, een update op het voorgaande systeem ...
Waar ben je op uit? De linux mensen komen altijd dat hun systeem voortborduurt op zaken uit ca 1960. Compatibiliteitl met betrouwbaarheid is niet skecht. Het was de basis om van cp/m verder te gaan. Daarmee Is elke verandering niet vanzelf goed het Is nodig om aan veranderende omgevingen te voldoen.

Nemen we apple linux omgevingen dan wordt beweerd dat alles vanzelf gaat. Nou ... geloof dat maar niet. Genoeg tegengekomen waar van alles misloopt.
20-01-2017, 20:44 door Anoniem
Karma vergat, waarschijnlijk niet per ongeluk, een relevante zin:

Dat gebeurt, omdat niemand bij Microsoft enig idee meer heeft, op welke wijze Windows werkt.
22-01-2017, 09:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.